donderdag 18 februari 2016

Blauwe druifjes snoeien

Blauwe druifjes : plant in het najaar voor een vrolijke voorjaar! Wil je ook genieten van een vroeg voorjaar in je tuin, zet deze veelzijdige bolletjes dan in het najaar in . In dit artikel over blauwe druifjes informatie over de grondsoort, bodem, standplaats plantdiepte en onderhoud van blauwe druifjes. Het is één van de makkelijkste bollen die er is.


Ze komen jarenlang terug en vergen nauwelijks onderhoud. Muscari of blauwdruifje.

Een zeer vroeg bloeiend bolgewas. Het meest uniek is wel de blauwe kleur van dit lage plantje. Het blauwe druifje verwilderd makkelijk en handhaaft zich makkelijk in de tuin. De muscari groeit goed op elke grondsoort. Er zijn voorjaarsbloeiers die nooit teleurstellen.


Nederlandse naablauwe druifjes. Ook zin in deze vroege bloeier? Bodegoed doorlatend met bij voorkeur wat humus Blauwe . In de late nazomer vanaf augustus, wanneer de meeste bloemen in de tuin zijn uitgebloei produceert hij dikke aren met veelal, blauwpaarse bloemen , die veel weg hebben van blauwe druifjes.

Liriope houdt van een zonnige standplaats maar verdraagt ook goed schaduw. In de schaduw zal hij echter minder rijk bloeien. Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in. Voorjaarsbollen, zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten, die uitgebloeid zijn doen het nog eens! Daarboven verschijnen de bloemen die, afhankelijk van het ras, in diverse tinten blauw bloeien.


De bladeren zijn grasachtig. Haal de lente in huis met bloemen. Zoals blauwe druifjes , hyacinten, tulpen of narcissen. Hoe en wanneer liriope muscari snoeien.


Dit minder bekende blauwe druifje heeft lichtblauwe, geurende bloemen in een dichte tros. Standplaats (bodem, vocht). De onderste bloempjes zijn knikken en de bovenste zacht opstaand.


Deze laatste meestal zonder stamper of meeldraden. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen. Het is natuurlijk een van de meest geliefde voorjaarsbloeiers die we kennen.


Blauwe Druifjes bollen kopen doet u bij ons eenvoudig online!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.