Voordat een bedwants volwassen in de volwassen fase komt, bevindt hij zich eerst in de larve fase en moet hij zich ongeveer vijf keer voeden met bloed van mensen. Elke heer dat hij zich voedt, wordt de wandluis ongeveer een halve millimeter groter tot dat hij ongeveer millimeter groot is en volwassenheid heeft bereikt. Bedwantsen vliegen of springen niet, maar lopen des te harder. De nymfen ( larven ) zijn ongeveer mm lang en vuilwit van kleur, steeds donkerder naarmate ze ouder worden.
Zowel volwassen bedwantsen als nymfen zijn hematofaag: ze hebben bloed nodig van warmbloedige gastheren.
De bijnaam wandluis is misleiden want het dier is geen luis. Daarnaast blijken vermoedelijke bedwantsbeten ook wel eens een allergische reactie op de larve van een tapijtkever te zijn. Een bedwantsen inspectie is erg lastig om te doen. Onze medewerkers zijn hier uitgebreid op getraind en zelfs voor hen is het niet gemakkelijk de tekenen en signalen te vinden.
Alles over de bedwants : symptomen, voorkomen en bestrijden van bedwantsen. Vooral veel hotels in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar vaak buitenlandse toeristen komen, krijgen er steeds meer mee te maken. Daarnaast komen bedwantsen ook in de vorm van eitjes mee met reizigers uit . Het bloedzuigen van een bedwants duurt gemiddeld tot minuten.
De bedwants komt vooral voor in slaapvertrekken. Daarnaast is het zo dat de larve van de bedwants voor iedere vervelling ook een bloedmaaltijd nodig heeft. Gezien je zoontje echter lichamelijke klachten heeft, valt de tapijtkever larve vrijwel uit te sluiten. Het is niet echt fijn gezelschap om mee wakker te worden.
Ik heb zelf ook een beetje onderzoek gedaan. Het beestje komt niet overeen met het uiterlijk van een larve van een bedwants. Ook schijnt de larve van de tapijtkever haartjes te hebben.
Ik ben ook nog geen kevertjes of . In de larve fase is het dier nog niet volgroeid en kan het zich nog niet. Dit is onmogelijk met een insecticide. Mileuvriendelijk - er worden geen toxische bestrijdingsmiddelen gebruikt om het bedwantsenprobleem op te lossen.
Toepasbaar op verschillende materialen - de stoombehandeling . Stoom- of hittebehandeling tegen bedwantsen. Het gebruik van warme temperaturen tussen 45°C en 56°C is een efficiënte methode om bedwantsen te bestrijden. Bij hoge temperaturen worden alle ontwikkelingsstadia (volwassen insect, larve en eieren) van de bedwantsen afgedood.
Na een bloedmaaltijd is de bedwants donkerrood. Bedwants wijfje is tot mm lang, het mannetje is iets kleiner.
Ontwikkeling: Wijfje legt 1tot 2eitjes, tot stuks per dag, bij een temperatuur van graden meer dan 5eitjes. Om volwassen te worden moet dit insect zich ongeveer vijf keer voeden met bloe maar daar voelt u zelf nauwelijks wat van en anders zijn ze al snel weer weg. Elke keer dat hij zichzelf voedt, wordt hij ietsje groter. Jeuk op het lichaam en rode bultjes en ook geïrriteerde rode huid. Kleine beestjes die u ziet rondkruipen of in kieren ziet zitten, ongeveer tot mm lang.
Vaak zijn de benen het sterkst getroffen door beten. De symptomen van een beet van een bedwants zijn meestal mild. Niet heel gek dat er tijdens deze reizen bedwantsen van A naar B worden gebracht.
Wat jeuk en rode bultjes. Onbewust, meestal zitten ze verstopt in de bagage. En dan hebben we het niet alleen over de volwassen bedwantsen , ook de larven en eitjes reizen gerust mee!
Ze bijten je om zich te . De larve maakt kleine gaatjes in haarfollikels of huidplooien om zich te voeden of te vervellen, waarna hij overgaat in de achtpotige nymfefase. Vermeld wordt nog de bedwants , een klein insect van tot millimeter lang, dat leeft van bloed van onder andere de mens.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.