donderdag 9 maart 2017

Rucola kweken

Hou je ook zo van een beetje pit in je salades. Zelf rucola zaaien kan bijna het hele jaar door, is simpel, het groeit makkelijk en is ook nog lekker om mee te koken. Het Moestuin e-boek is handig en compleet. Je kunt het altijd bij je hebben, bijvoorbeeld op je.


Ze heeft een bijzondere smaak, een soort kruising tussen het pittige van radijs en iets nootachtigs. Veel mensen denken dat rucola een slasoort is, toch is het een koolsoort.

Omdat deze groente niet van hitte houdt, kun je hem het beste planten in het voor- en najaar. Het is een snel kiemende plant, wat betekent dat je hem al snel na het kweken kunt oogsten en gebruiken. Het kweken van rucola kent dan ook veel . Het groeit snel en je kan het bijna het hele jaar door zaaien. Rucola is een ideale bladgroente om te kweken.


De pittige smaak van dit mosterdkruid is ideaal in combinatie met slasoorten. De smaak is ongeveer vergelijkbaar, maar de wilde vorm is pittiger en scherper. Een groot verschil tussen beide is dat de wilde vorm overblijvend is.

Het grote voordeel hiervan is dat je niet elk jaar hoeft te zaaien, . Hij vult de voren met zaaigrond en strooit daar de zaadjes in. Ik ben een absolute beginner en heb geen verstand van zaaien, oogsten en alles wat er mee te maken heeft. Wel ben ik een echte natuurliefhebber en heb ik grote interesse in het kweken van gewassen. Zo ben ik onlangs begonnen met een simpel gewas: rucola. Ik weet dat hoe dit smaakt en hoe dit eruit . Kweken Als spruitgroente.


In dagen kun je rucola oogsten wanneer je het kweekt net als tuinkers. Een bordje met daarop twee laagjes keukenpapier, zaadjes erop, alles vochtig houden, op de vensterbank zetten en klaar. In het kort Zaaien: in een koude bak of serre kan je reeds vanaf januari zaaien.


Een soort kruising tussen het pittige van radijs en iets nootachtigs. Zelf geteelde rucola heft een veel sterkere en pittigere smaak. Lekker pittig gewas en gemakkelijk te telen. Dit ras is een verbeterde rucola met een . Heb je nooit getuinierd en wil je toch gezond eten uit eigen tuin? Bovendien is rucola in elk stadium eetbaar.


Geeft de nootachtige smaak aan je salades, combineer met walnoten, parmesaan en honing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.