woensdag 21 juni 2017

Langbroekerwetering

Voor de eerste fase werd Langbroekerwetering gegraven die het land in tweeën deelt. Dwars daarop groef men de kavelsloten. Parallel aan de Cotherweg werden aan weerszijden van de Langbroekerwetering kavels uitgezet.


Met de wetering als middenas werden hierop percelen uitgezet die breed genoeg waren voor . In de schitterende natuur aan de Langbroekerwetering zijn veel kastelen en landgoederen. De meeste zijn privé bezit en niet toegankelijk voor het publiek.

De tuinen van Kasteel Lunenburg en Kasteel Hindersteyn worden ieder jaar één weekend opengesteld voor het publiek. Voor tuinclubs zijn rondleidingen mogelijk . Fietsroute Langbroekerwetering voert je via de fietsknooppunten in Utrecht. Je kunt deze knooppunt route direct printen of downloaden. Langs de Langbroekerwetering. We rijden er vaak op onze snorscooters als we van Tiel naar Zeist rijden.


In deze pagina gaan we dit schitterende gebied van Amerongen tot aan Bunnik eens bekijken. En misschien kom je ook nog Gerrit Achterberg tegen. Walenburg - Rijnesteyn - Lunenburg - Hindersteyn - Weerdesteyn, E.

Kastelen aan de Langbroekerwetering Paperback. Om het water te kunnen afvoeren werd de Langbroekerwetering gegraven. Het nieuwe gebied was in trek. De bisschop van Utrecht of de Domproost, de tweede man in rang van het bisdom Utrecht na de bisschop, gaf er kleine stukjes land uit aan invloedrijke Utrechtse heren. Zij bouwden er stenen torens omgeven door . Het waterschap is bezig met de uitvoering van maatregelen uit het watergebiedsplan Langbroekerwetering.


In dit plan staan maatregelen om de aan- en afvoer van water in het gebied te verbeteren. Zo worden te krappe duikers vergroot, een aantal stuwen vernieuwd en enkele natuurvriendelijke oevers aangelegd. Inrichtingsplan watergebiedsplan Langbroekerwetering. De Stichtse Rijnlanden watergebiedsplan.


BeverweertBeverweertseweg 60. RhijnesteinRhijnestein 2. SterkenburgLangbroekerdijk 10. Driebergen-Rijsenburg LeeuwenburgLangbroekerdijk 39. De middeleeuwse woontorens langs de Langbroekerwetering waren in de 13de en 14de eeuw in bezit van welgestelde en invloedrijke families.


Dikwijls was de heer des huizes in dienst als leenman (ministeriaal) van de bisschop. In ruil voor een stuk grond leverde de leenman trouwe diensten aan de . Wandelen langs Langbroekse kastelen en ridderhofsteden.

Ze voeren langs de Langbroekerwetering , een gebied met vele kastelen en ridderhofsteden. Ook kunt u hier terecht voor aanvullende informatie over . De bisschop en de grote kloosters in Utrecht bezaten enorme lappen wildernis in de provincie. Na de elfde eeuw groeide de bevolking en wilde men deze woeste gronden omzetten in landbouwgrond.


Daarom werd toen onder meer Langbroek ontgonnen. Kijk maar naar de kastelen, lommerrijke lanen en picknickplekjes langs de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.