Op dat moment werd de eerste wetgeving voor natuurbescherming ingevoer bedoeld om bepaalde nuttige dieren te beschermen. Bovendien roerden zich toen de eerste burgers die pleitten voor bescherming voor monumenten der natuur , zoals Frederik . Het kabinet Rutte heeft voorgesteld deze door een nieuwe Wet natuur te vervangen. De overheid wil de belangrijkste wetten die de natuur beschermen samenvoegen tot één wet: de Wet natuurbescherming.
Lees meer op rijksoverheid.
Verschillende wetten en regels beschermen deze natuurgebieden. De natuur is een schatkamer van soorten en ecosystemen. Natuur heeft een belangrijke plek in. Het is ech- ter niet alleen een thuis voor planten en dieren: natuurgebieden zijn bij uitstek geschikt om rust, ruimte en stilte te ervaren.
Jaarlijks trekken dan ook veel mensen de natuur in, bijvoorbeeld om te wandelen . Wil je beren, wolven en elanden zien? Dan moet je tegenwoordig naar de dierentuin. Vroeger liepen ze overal vrij rond.
Nu is daar weinig van over. Veel mensen vinden dat jammer en willen daar iets aan doen. Nederland was toen één groot natuurgebied. Slechts één wet en minder regels maakt de wet overzichtelijker. Zie ook: Veelgestelde vragen over de Wet natuurbescherming.
Doel van de Wet natuurbescherming is drieledig: 1. De Wet natuurbescherming deelt soorten in drie beschermingsregimes in. Daarnaast zijn er (per provincie en landelijk) vrijgestelde soorten en jaarrond beschermde vogelnesten. Beschermingsregime soorten Vogelrichtlijn. De discussie spitste zich toe op de bescherming van flora. Voorbeelden van maatregelen uit andere landen hiertoe, alsmede tot natuurbescherming in het algemeen, werden aangedragen door de Duitse botanicus H. Er bestaan echter ook organisaties zoals de . Grote delen van deze wetten zijn, al dan niet gewijzig opgenomen in de Wet natuurbescherming.
Op grond van de Wet natuurbescherming (Wnb) worden verschillende soorten natuurgebieden aangewezen: 1. De natuur wordt door mensen, fabrieken en organisaties ernstig aangetast en omgebouwd. Om dit tegen te gaan, maken overheden wetten die moeten zorgen voor natuurbescherming.
Korenwolven, otters en ooievaars omgeven we met liefdevolle zorg, maar wie beschermt de bitterling, het varkensoortje of de paardenbijter? En wie hoort er in het reservaat, de vogels hoog in de blauwe lucht of wilde apen, zoals wij? Dankzij de inspanning van onder meer natuurbeherende organisaties, Rijkswaterstaat, gemeentes, provincies, dassenwerkgroepen, jagers en DasBoom en flink . Soort staat vermeld op de Rode Lijst voor de soortgroep bijen.
Tot welke categorie een bepaalde soort hoort kunt u zien door te klikken op de soort.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.