maandag 16 januari 2017

Garage bouwen op erfgrens

Je wilt een garage , uitbouw of schuur bouwen op erfgrens. Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. Ik heb een kavel grond gekocht in een totaal nieuw te realiseren woonwijk.


Vorige maand is de aannemer van mijn buren begonnen met het bouwen van hun woning en kreeg ik van hun aannemer te horen dat er een garage gerealiseerd wordt op de erfgrens. De vergunning voor het huis en de garage.

We hebben onlangs een woning gekocht waarbij aan de linkerzijde de garage en hobbyruimte op te erfgrens zijn gebouwd. Wij hebben een vergunning voor het bouwen van een aanbouw. In de vergunning staat dat deze op de erfgrens moet komen. Nu hebben onze buren hier bezwaar.


Piketpaaltjes voor hei . Is het geoorloofd een schuur bouwen. Bouwen op erfgrens nieuwe garage.

Het is een gewone scheidsmuur. Uw buren en u zijn voor de helft eigenaar. Uw buurman mag zonder uw toestemming tot de helft van de muur inbalken voor bijvoorbeeld een. Hetzelfde geldt voor een schuur of garage in de achtertuin: een vergunning is niet nodig, als u zich maar aan de regels houdt.


Voorbeelden zijn een serre, bijkeuken, garage of carport. Lukt het daarmee nog niet, dan kunt u tegen betaling de landmeter van het Kadaster de erfgrens laten aanwijzen. Zij willen daarom de bestaande garage vergroten. De garage komt op de erfgrens te staan, en mag volgens de gemeente vijf meter hoog worden met een puntdak.


Kan onze buurman zomaar een garage bouwen zonder vergunning en welke afmetingen mag een garage hebben? Mijn buurman wil een garage gaan bouwen (meter lang) tegen de erfgrens. Waarbij de goot op de grens meter hoog wordt. De nog van gehuisde meter. Onze relatief ondiepe tuin van op het zuiden komt hierdoor, is onze zorg, veel in de schaduw te liggen.


Woont u in een hoekhuis en grenst . We hebben zojuist een gesprek gehad en de buren zijn niet blij met de garage , maar dat wisten we al. De toestemming is wel nodig volgens hen.

Vraag 2: Waar mag ik vergunningsvrij bouwen ? Dat is dus niet meer het geval. Ik heb vorig jaar die check gedaan voor onze garage en daar kwam uit dat je niet binnen een meter van de perceelgrens met de buren mag bouwen. Voor meer informatie kunt u. Als de afstand tot het erf van uw buren. Een schuur of garage in de tuin of een afdak maken het wonen weer een stukje comfortabeler.


Dit soort bouwwerken zijn in vele soorten en maten, het bouwen hiervan kan echter niet. De erfgrens is de grens tussen uw land en het land van de buren. U mag bouwen op uw lan al moet u soms aan een vergunningsplicht voldoen, maar niet verder dan dat. Vaak is die erfgrens de plek waar nu al een gezamenlijke heg of schutting staat, als het goed is dan ligt de erfgrens precies in. Onze buren wensen een aparte garage te bouwen op de perceelgrens.


Aangezien in de voorschriften staat dat er enkel mag gebouwd worden indien dit tegen een aanpalend bijgebouw is, hebben zij hiervoor onze toestemming nodig. Initieel waren wij uiteraard akkoord (om de lieve vrede te bewaren), .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.