maandag 16 januari 2017

Lijst vogels nederland

Daartegenover staan vierentwintig soorten die nieuw zijn op de lijst. Daaronder zijn huismus (gevoelig), Wielewaal (kwetsbaar) en boomvalk (kwetsbaar). Soort staat vermeld op de Rode Lijst voor de soortgroep vogels. Nederlandse naam, Wetenschappelijke naam, Belgiƫ, Nederland.


Tot welke categorie een bepaalde soort hoort kunt u zien door te klikken op de soort.

Overzicht van alle soorten en per soort een aparte pagina met onder andere belangrijke kenmerken , foto, gelui verspreiding en omschrijving. Soorten waarachter een jaartal is vermel zijn voormalige . Rode Lijst broedvogels Rode Lijsten van vogels zijn er in verschillende soorten en maten. Het gaat om populaties waar het niet goed me gaat. Vandaag, November, is de nieuwe Rode Lijst van broedvogels vastgesteld.


De in het basisrapport voorgestelde rode lijst is gebaseerd op strikt . Conventie van Bonn, Bijlage I staan meer soorten die niet vallen onder de bescher- ming van de Habitatrichtlijn Bijlage IV en die strikt genomen onder deze lijst zouden vallen.

Onder meer de torenvalk en de wulp staan er nu ook op. Op basis van tellingen van Sovon Volgelonderzoek is te zien welke soorten er zijn verdwenen en . De nieuwe Rode Lijst van Birdlife International met Europese vogelsoorten die bedreigd worden in hun voortbestaan is vorige week gepubliceerd. Hieruit blijkt dat procent van het totaal aantal soorten op de een of andere manier een onzekere toekomst heeft. Dat blijkt uit de nieuwe Rode Lijst Vogels die donderdag is gepubliceerd. Die soorten zijn in ons land met uitsterven bedreigd.


Voor verschillende soorten , zoals kemphaan, kuifleeuwerik en grauwe gors, is het tij . De aalscholver is een voorbeeld van een soort die baat heeft gehad van de Rode Lijst. Op de lijst staan soorten, dat is van alle vogels die in ons land broeden. Anders dan de Habitat- of vogelrichtlijn is aan de Rode Lijst geen verplichting gekoppeld tot bescherming of tot instandhouding van soorten. Maar het signaleert wel hoe moeilijk broedvogels het hebben. De tot nu toe genomen maatregelen om de verdere teruggang van de vogelstand te stoppen, zoals de . Aanvulling der Mededeelingen over de Zoogdieren, Vogels en Kruipende Dieren.


Veel van de hierboven genoemde soorten met negatieve trends komen voor op de Rode Lijst van bedreigde vogelsoorten. Vogels van de rode lijst zijn vermeld met een rode R. In de pagina van de vogel wordt nader .

Met de app Tuinvogels kunt u: - tuinvogels. Dit handige boekje wordt . Op november is de nieuwe Rode Lijst van broedvogels vastgesteld. Dieren die vallen onder CITES lijst B hebben geen ringplicht mits u de legale herkomst op een andere manier kunt aantonen. Draagt de betrokken vogel geen vaste voetring dan moet u ook een registratie van dit dier bijhouden, op dezelfde wijze als voor CITES A vogels.


Vandaag is de nieuwe Rode Lijst van broedvogels vastgesteld. Rode lijst bedreigde vogels langer dan ooit. Vaste Commissie voor Landbouw, Natuur en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.