maandag 16 januari 2017

Groenten in de tuin

Hoe groot wordt je moestuin en welke groenten kies je? Dat hangt af van je vrije ruimte en tijd. Je kunt beter klein beginnen en je tuin zo organiseren dat je hem later nog kunt vergroten. Makkelijke vs moeilijke(re) groenten Het is altijd prettiger om met gemakkelijke groenten te beginnen.


Als je direct heel ambitieus het hele . Het enige wat je nodig hebt is een glas, tandenstokers, een avocado en geduld.

Bekijk onze zaaitips in de zaaikalender! Deze groenten zijn niet moeilijk om zelf te kweken in je moestuin. Genoeg ruimte, voldoende water en de juiste tijd om te oogsten is alles wat ze nodig hebben.


De frustratie van ondermaatse of zieke groenten of zelfs een totaal mislukte oogst achteraf kan groot zijn. Maak je nieuwe moestuinplek onkruidvrij en spit het stukje grond om. Maak de bovenste laag goed los, strooi er een flinke laag Asef Naturen Bodemverbeteraar voor tuin en groenten overheen en werk in.


En veldsla zaai je in juli, augustus of september. De exacte aanplantmaanden voor jonge plantjes zijn terug te vinden op de etiketten en fotokaarten . Onze tuin is niet al te groot.

Er staat een klein schuurtje, we hebben een terras, een paar struiken, een pergola met wat klimplanten en een paar meter gras. Veel plek voor een groentetuin was er dus niet. Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen. Met wat creativiteit, een . In een moestuin kun je de groente verbouwen die je zelf zo lekker vindt. Helemaal biologisch, en heel goedkoop.


Het voorjaar komt met een handvol typische lentegroenten. Ben je niet in het bezit van een grote moestuin of moet je het zien te redden met een kleine stadstuin? Spinazie: groeit snel en . Dan is de vierkante meter moestuin iets voor jou! In een kleine bak ( meestal x m) kun je groenten en kruiden planten die snel en makkelijk te . In de biologische tuinbouw maakt men sinds jaar en dag gebruik van combinatieteelt. Een teveel aan insecten bestrijdt men zonder het natuurlijk evenwicht te verstoren.


Ook in je eigen tuin kan je deze principes toepassen om je gewassen te beschermen. Je groenten en fruit varen er wel bij én je hoeft niet drastisch te werk . Bij sommige planten betekent oogsten dat je de hele plant uit de grond trekt zoals bij uien, bieten, rapen en knollen. Bij andere gewassen snijd je de krop of kool af: kropsla, andijvie, sluitkolen.


Vroeger waren ze belangrijk om in het onderhoud te voorzien, tegenwoordig houden mensen een moestuin voor het plezier, omdat zelf gekweekte groente lekkerder smaakt of omdat het past binnen.

Het antwoord vind je in deze handige kalender. Wanneer moet je welke groente zaaien of planten? Je kunt snel sommige groenten kweken. Tuinadvies van tuinkrant.


Deze soorten hebben een snelle zaai- tot-oogsttijd. Wij geven je een overzicht met snelle groenten. Het boek over groenten en fruit. Dit jaar rolde de 7de druk van de persen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.