donderdag 31 augustus 2017

Japanse duizendknoop

De plant komt oorspronkelijk uit Japan, maar doet het ook in streken elders op de wereld erg goed. Vaak is in een lokaal gebied een grote hoeveelheid van . Is de plant eenmaal gevestig dan is hij zeer moeilijk weer weg te krijgen. Door zijn sterke groeikracht worden inheemse plantensoorten verdrongen.


Deze snel groeiende woekerende plant kan voor behoorlijk ellende zorgen.

Japanse-duizendknoop-Wat-kun-je-eraan-doen. Ook Nijmegen kampt met deze rampzalige plant, die andere planten en struiken verdringt en de wortels veroorzaken schade aan wegen, woningen en andere bouwwerken. Beschikbare middelen kunnen best prioritair ingezet worden op het bestrijden van nieuwe infectiehaarden en het voorkomen dat nieuwe populaties kunnen ontstaan door een correct . Reden te meer voor stichting Probos, dat zich al jaar inzet voor duurzaam bosbeheer, om de noodklok te luiden.


De stengels groeien onder de grond horizontaal en kunnen overal naar boven komen in weer een nieuwe plant. Deze plant overwoekert andere planten en zorgt voor grote schade aan o. Gedurende de groeiperiode ziet de plant er steeds . Deze uitheemse soorten veroorzaken meestal geen problemen.

In uitzonderlijke gevallen doen de nieuwkomers het echter zó goed dat ze flink wat schade veroorzaken. De meningen zijn verdeeld over de plant die zich zee. Veel organisaties en onderzoekers breken er al jaren hun hoofd over. Een test van Waterschap Rijn en IJssel om de plant af te dekken met worteldoek en landbouwzeil, lijkt nu te werken. Houd hem in ieder geval klein.


U verwijdert de plant met het hele wortelstelsel. Hij heeft grote, volle en tegengestelde bladeren van een ovale vorm. Van augustus tot oktober heeft deze plant witte bloemen die in trossen groeien. Het is een winterharde plant die zich . Bestrijding is hard nodig.


Wat is het, waarom moet het aangepakt worden en hoe? Roundup zorgt ervoor dat u geen onkruid meer heeft. Daarom willen we deze plant bestrijden.


De sterke wortels - die heel diep kunnen groeien - kunnen de fundering van gebouwen aantasten, maar ook schade veroorzaken aan tuinen, terrassen en wegen. Melding maken kan via het online meldpunt openbare ruimte. Laat het ons vooral weten. In onderstaand overzicht vindt u locaties .

Welcome to the crimescene. Binnen hoeveel tijd staat-ie tot hier? In de zomer kunnen ze wel drie meter hoog zijn. Hoe kwam hij hier precies terecht? Oorspronkelijk groeit hij in . Japonica betekent Japans.


De plant gebruikt gifstoffen zelfs als voedingsbron en wordt daarvoor ook aangeplant (in Duitsland en de VS), om terreinen schoon te maken. Nu is de plant niet meer zo geliefd. Hoi , wij zitten met een groot probleem in onze tuin! We hebben al geprobeerd met maaien, maar het . De sterk woekerende plant veroorzaakt veel schade als zij niet verder teruggebracht wordt.


In Nederland waarschuwen experts voor enorme schadeposten aan wegen, gebouwen en bruggen. Wat is er nog tegen de invasieve plant te doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.