vrijdag 14 september 2018

Rode boktor bestrijden

In dit artikel lichten we de leefwijze en de schadelijkheid van de rode boktor toe. Daarnaast leest u over het bestrijden van dit ongedierte en hoe wij u daarbij van dienst kunnen zijn. De rode smalboktor laat relatief veel boormeel achter in de ovaalvormige gangen die hij creëert. Het boormeel ziet er uit als cilindervormige kleine deeltjes met een puntje dat afgerond is. De uitvliegopeningen van deze soort Boktor kunt u herkennen aan het cirkelvormige karakter.


Het gaat daarbij om de prachtige vermiljoengekleurde vuurboktor (Pyrrhidium sanguineum), de zeer variabel gekleurde veranderlijke boktor (Phymatodes testaceus) en de gewone smalboktor (Stictoleptura rubra) waarvan de mannetjes bruingele en de vrouwtjes helderrode dekschilden hebben.

Vaak gaat het dan om boktorren waarvan de volwassen geworden larven als kever het hout uit kruipen. Maar deze soort is door bestrijding in Nederland sterk in aantal achteruit gegaan. Het vrouwtje van deze soort heeft helder rode dekschilden, het mannetje geelbruine.


Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen wanneer hout voor de kachel of open haard binnen wordt opgeslagen. De naam veranderlijke boktor heeft het insect te danken aan hun kleur, die kan variëren van roo geel, bruin tot bijna . Aantasting van hout door houtworm of boktor kun je eenvoudig voorkomen. Een actieve aantasting herken je aan hoopjes houtmeel.


Spring naar Boktor bestrijden in huis - Het bestrijden van boktor kun je dus zelf doen als je het niet erg vindt om vieze klusjes te doen en als de boktor in een klein deel in huis zit. Boktor voorkomen, boktor herkennen, boktor duurzaam effectief bestrijden.

Natboorders of droogboorders? Naast de huisboktor herkennen we met regelmaat de rode smalboktor, de kleine wespenboktor, de zogenoemde veranderlijke boktor en de sparrenboktor. Het is niet alleen lelijk . Vandaag zal ik een opvallende rode kever in de tuin lopen, en net ontdekte ik er weer een. Ik heb hem gevangen en het blijkt de rode boktor te zijn. Nou hoor je de laatste tijd veel over boktorren in het nieuws, maar is de roodkleurige ook schadelijk?


Zelf boktor bestrijden doet u met onze producten tegen boktor. Wat is het voor hout soort,als het eiken is kan er inderdaad boktor inzitten ,dat is een rode tor. Maar het is een nathout boorder,en kan geen kwaad in je huis of schuur aanrichten,of het hout moet daar ook nat zijn. In essen hout zit wel houtworm ,die maakt wel kleine gaatjes ,weet niet of die binnen kwaad . De boktor bestaat uit vele soorten. Het belangrijkste bij het ontdekken van aangetast hout is het herkennen van het type, zodat de meeste geschikte bestrijdingsmethode toegepast wordt.


Deze boktor wordt vaak verward met de rode smalbokter. Veranderlijke boktor , Phymatodes testaceus. Een ander veel voorkomende kever is het rode soldaatje, Cantharis rufa. Deze kever is giftig en heeft door zijn rode waarschuwingskleur niets van vogels te duchten, daardoor zitten ze vaak prominent op kruidachtige planten.


Op de bovenste foto is hij gefotografeerd op het . Insecten die we moeten bestrijden (zie tabel 1) Tot deze groep van insecten behoren de drie meest voorkomende soorten: gewone houtwormkever, bonte knaagkever en huis- boktor. Houtworm herkennen: hoe doet u dat?

Denkt u dat u last hebt van houtworm of houtwormkevers en wilt u houtwormen herkennen en bestrijden ? Verschillende soorten boktorren. Boktorren hebben onder consumenten niet zo´n goede naam. Ze tasten door hun voorliefde voor hout binnen- en buitenshuis veel houten voorwerpen aan.


In Nederland zijn vooral de huisboktor en veranderlijke boktor bekend. Wanneer u constateert dat u boktor in huis . Ze hebben de vorm van een kever en zijn glanzend. Heeft u overlast van de veranderlijke boktor ? OBP - Ongedierte Bestrijding en Preventie Brabant helpt u snel en effectief van de wespen af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.