woensdag 23 augustus 2017

Hielprikscreening

De hielprikscreening bevat de volgende aandoeningen. Deze zijn beschreven in een informatieblad. De minister heeft gezegd dat ze dit advies overneemt en gaat uitvoeren.


Maar wat is er allemaal nodig om dit te kunnen doen? U vindt hier informatie over de inhou doel, voordelen, nadelen en uitgangspunten van de neonatale hielprikscreening. Direct naar: Wat houdt de screening in?

Landelijke kwaliteitseisen. De eisen ten behoeve van de kwaliteit in de keten voor de uitvoering van de neonatale hielprikscreening. Hiermee zijn de eerste . De monitor van de neonatale hielprikscreening ( NHS ) wordt jaarlijks opgesteld in opdracht van het RIVM -Centrum voor Bevolkingsonderzoek. De monitor beschrijft met kerncijfers hoe de NHS in het voorafgaande jaar is verlopen.


Bijvoorbeeld de deelname aan en de tijdigheid van de hielprik worden . Wat is het doel van de hielprik? In de eerste week na de geboorte wordt wat bloed afgenomen uit de hiel van uw pasgeboren kind. In een laboratorium wordt dit bloed onderzocht op een aantal zeldzame ziektes.

Tijdige opsporing en behandeling van deze ziektes voorkomt of beperkt zeer ernstige schade aan de . Informatie over financiering neonatale hielprikscreening aangepast. Tekstuele wijzigingen om digitale draaiboek en de pdf op elkaar te laten aansluiten. Actualisatie vanwege stopzetten screening op homocystinurie en . Bij een vermoeden van een mogelijke aandoening volgt. Bij de neonatale hielprik screening (één van de acht Nederlandse bevolkingsonderzoeken) worden zeldzame ernstige aandoeningen bij de pasgeborene opgespoor waardoor onherstelbare gezondheidsschade bij het kind te voorkomen is. De meeste aandoeningen zijn erfelijk, ze zijn niet te genezen, maar wel goed te . Bij de hielprikscreening wordt door middel van hemoglobine typering (Hb-typering) gekeken hoeveel er van welk type Hb aanwezig is.


Na de geboorte is het normaal dat een pasgeborene . Gelet op de aanstaande implementatie van richtlijn. De screening van het hielprikbloed levert belangrijke informatie op over een aantal ernstige aandoeningen. Vroegtijdige opsporing hiervan is belangrijk om schade aan de gezondheid te voorkomen of te beperken. Gegevensrichtlijnen Rijksvaccinatieprogramma en Neonatale hielprik screening (RVP). Samenvatting: invoeringsadvies—3.


Opdracht uitvoeringstoets uitbreiding neonatale hielprikscreening —4. Advies van de Gezondheidsraad—4. Reactie van partijen op het advies van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.