Nu de reiger met geluid erbij gemaakt. Zit in een experimentele fase. BLAUWE REIGER (Ardea cinerea) Het is nauwelijks voor te stellen dat blauwe reigers vroeger.
Luister naar de Blauwe Reiger op vogelgeluid. Nederlandse vogelgeluiden. Werkt ook op jouw mobiele telefoon!
Harde, verdragende roep, zowel in vlucht op trek, als in de kolonie. In kolonie divers gekekker en gekrijs, van zowel jonge als volwassen vogels. Een diep, rauw schraatsj in de vlucht (ook wel beschreven als grrèngk). Op het nest snavelgeklapper en verschillende rauwe, krassende en kokkerende geluiden, ook van de jongen. De geluiden op deze pagina zijn gedownload van websites die de bestanden als gratis download aanbieden.
De bestanden zijn public domain, dat wil zeggen dat niemand bepaalde rechten heeft. Je mag ze downloaden en gebruiken waar je wilt. Hotlinken is echter niet toegestaan!
Overzichtelijke informatie over de blauwe reiger , waaronder een overzicht van kenmerken, een foto, geluid en een duidelijke omschrijving van de vogel.
Je ziet de vogel dan ook vaak aan de waterkant van steden en dorpen, waar hij jaagt op visjes, kikkers, muizen, eigenlijk al het eten wat hem maar voor de voeten komt. De blauwe reiger (Ardea cinerea) is een vogel uit de reigerfamilie. De vogel komt daarnaast voor in de gematigde streken van Europa en Azië.
Hoewel reigers zeer mooie dieren zijn, zijn het niet al te beste maatjes van vijverliefhebbers met vissen. Eenmaal ze jouw vijver weten te vinden komen ze dagelijks langs voor meer lekkers. Explore Grey Heron, Herons, and more! GELUID In vlucht eenlettergrepig zacht krassend krch of chg. Meest geboorde roep een hars rik-rek.
Broedt in kleine kolonies. Gedrag: de blauwe reiger zie je ook in de stad en is vaak tam. De schuwe purperreiger komt alleen in buitengebied.
Reigers zijn prachtige dieren, zolang ze niet aan de rand van jouw vijver zitten om je vissen te pikken. Ze halen je mooie goudvissen, voorns en kleine kooikarpers moeiteloos uit het water. Dier en vogelverjager met licht, geluid of ultrasoon FRY-380- 20. Wetenschappelijke naaArdea cinerea.
Biotoop: broedt in hoge bomen, maar zoekt voedsel langs waterkant. Midden in de nacht schreed de reiger met bedachtzame passen tussen het riet langs de oever van de rivier. Hij maakte geen geluid en bleef telkens even staan.
Hij was op zoek naar de kikker. Niet om een bijzondere reden, dacht hij. Misschien slaapt hij wel. Alleen maar even kijken of hij goed ligt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.