woensdag 30 september 2015

Duimse maten in mm tabel

Duimen naar Millimeters (in naar mm ) converter voor Lengte conversies met extra tabellen en formules. De lengte van de lengtemaat duim is van oorsprong afgeleid van de breedte van de menselijke duim. Vroeger verschilde de lengte van deze lengtemaat ook per streek.


Sinds de invoering van het metriek stelsel kennen we alleen nog maar de lengtemaat duim die in de Angelsaksische landen wordt . De tabel hieronder geeft u de omzetting van PVC-buizen in duim naar metrische maten.

LET OP: gebruik de tabel voor aflezen inch maat schroefdraa bijvoorbeeld een schroefdraad aanduiding inch gemeten met een schuifmaat is 33. Technische informatie : omzettingstabellen. Conversietabel inch buizen en schedule maatvoering: pdf.


Buismaten zijn er in inches en in millimeters. In deze tabel meer duidelijkheid! Maattabellen voor Gastro-Norm naar millimeters en Inches naar millimeters.


De maatvoering staat ook bekend onder de benaming EN 631.

In onderstaande tabel vindt u de meest gebruikte maten. Omrekentabel Inch naar mm inch-lint. De inch wordt ook wel “Engelse duim ” genoemd inch = 2mm. Uit het bovenstaande zult u begrijpen dat er veel verwarring kan ontstaan doordat er veel verschillende buismaten , begrippen , omschrijvingen en normen in omloop zijn.


Buitendiameter van de buis te verbinden. Uitwendige schroefdraaddiameter, mm. Gemiddelde schroefdraaddiameter, mm. Van der Hoorn buigtechniek buis buigen en walsen tot ΓΈ mm.


Sleutelwijdte inch mm inch mm oud oud en. Metrisch voor HV- verbinding volgens. Verwijzing naar de internationale norm, d. ISO 6c) Nominale maat s, in millimeter d) Tolerantieklasse of 2. Nee, het is bij lange na niet 12.


Duimse maten hebben namelijk geen betrekking op de diameter van de draad maar op de diameter van de pijp waar de draad in zit. Het enige houvast zijn tabellen.

De duim is een oude lengtemaat , gebruikt in Nederland en Vlaanderen, die ongeveer gelijk is aan de breedte van het bovenste kootje van de duim van een volwassen man. Amsterdamse duim is Amsterdamse .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.