woensdag 25 mei 2016

Ratten keutels

Uitwerpselen zijn een belangrijk teken dat er overlast is van ratten. Nestelmateriaal, rommel van het knagen, kapot gevreten voedselresten en sporen van uitwerpselen. Aan de keutels van een rat kun je ook zien met welke rat je te maken hebt. Ze liggen in groepjes bij elkaar.


Vindt u verschillende groottes bij elkaar dan heeft u te . Hoe weet u dat het plaagdier een rat is?

Rattenkeutels herkennen. Als u er één heeft zien lopen is het duidelijk. Wat als u wel knaagschade heeft en keutels ziet liggen maar geen muizen of ratten waarneemt?


Precies, aan de keutels kunt u zien met wat voor knaagdier u te maken heeft. De keutels lijken op hagelslag? In het geval van muizen liggen de uitwerpselen overal verspreid.


Ze zijn de meest typische kenmerken van een rattenplaag. De uitwerpselen van een zwarte .

Hierdoor ontstaat er een bruin spoor over het gebied waar de ratten en muizen regelmatig heen en weer lopen. Geur Bij een ernstige aantasting van ratten of muizen kunt u ze vaak ook ruiken. Vooral wanneer u zich vlakbij het nest bevindt.


Door hun poep en urine ontstaat er een eigenaardige, zoete, . Dit urinespoor bevat feromonen waarmee ratten en muizen elkaar kunnen vinden, maar zo weten ze ook hoe ze bij de lekkerste voedselvoorraadjes moeten komen. Muizen en ratten , die kleine beestjes die ongewild in je huis rondlopen en knagen aan je eten, keutels en urine achterlaten op plekken in je huis waar je alles behalve blij mee bent en soms zelfs vervelende ziektekiemen overbrengen waar je flink last van kan hebben. Het is duidelijk: ik ben geen fan.


Edoch verschilt de kwaliteit en kwantiteit behoorlijk. Hoe ouder de rat , des te groter de keutel. Vanmorgen vond ik allemaal minidrolletjes in de tuin en op mijn kliko. Na een rondje googelen ben ik erachter dat dit poep is van een bruine rat.


Tikje in paniek dus, want wat nu? Er ligt nooit los vuilnis in mijn tuin en vuilniszakken liggen alleen in een dichte kliko. Moet ik een bestrijder bellen, . Heb je de gemeentelijke ongediertebestrijdingsdienst al gebeld? Dan komen van die mannen in witte pakken gifkorrels strooien.


Paar keutels bewaren zodat zij kunnen uitmaken of het om ratten of muizen gaat. Ik verwacht muizen, als je zoon het over hagelslag had.

Het verschil tussen de uitwerpselen van muizen en ratten zijn dat de keutels van ratten bij elkaar liggen, en muizen hun keutels overal verspreiden. Zijn de keutels zacht en glanzen dan duidt dit op een actieve rattenplaag. Van een bruine rat is de vorm pindavormig.


Banaanvormige keutels zijn afkomstig van de zwarte rat. Was goed uw handen als u de keutels opruimt! Ik had eerst een deken overheen, dat vonden de ratten blijkbaar lekker warm.


HBVisser: Er zijn idd konijnen op stal, die zijn van iemand anders. Daar kunnen de ratten etc. Ik heb het akelige vermoeden dat er een zwarte rat door mijn woning heeft gelopen. Of het moet een grote muis zijn die uitwerpselen heeft achtergelaten.


Hoe herken je ratten in huis? In de buurt van keutels kun je doorgaans ook . Hij gaf ratten een blauwe kleurstof in hun voedsel, zodat hij uit de verspreiding van de blauwgekleurde keutels kon opmaken hoe ver de ratten zich verwijderden van hun nestelplaatsen. Hij vond de keutels binnen een cirkel rondom de nestelplaats met een diameter van dertig meter. Dit is een klein woongebied.


Behalve de kleur, in het geval van een Huismuis vaak een bruinige kleur en de kleur zwart van de zwarte rat , zijn er nog meer verschillen te ontdekken. Zo zijn ze keutels van ratten vaak groter. Deze zijn tot mm lang en hebben een bruinige kleur.


De vorm komt aardig overeen met de muizenuitwerpselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.