woensdag 27 december 2017

Houten tuinhuis bouwen

De kant en klare houten tuinkasten en blokhutten die u in een mum van tijd zelf in elkaar kunt zetten of als maatwerk echt zelf een houten tuinhuis of blokhut gaan bouwen. In onderstaande gaan we nader in op het zelf bouwen (maximaal meter breed) van een blokhut of tuinhuisje van rabatdelen. Gelukkig is er voor iedere tuin wel een huisje op maat te maken. Dit houten huisje is helemaal niet moeilijk om te bouwen.


Het bestaat namelijk voor een groot deel uit houten platen, waar je razendsnel muren van hebt gemaakt.

Lijkt deze opbergruimte je wel wat? Het volledige stappenplan om dit tuinhuis te bouwen vind . Als je een tuinhuisje wil kunt je natuurlijk gemakkelijk een bouwpakket van een tuinhuis kopen, op die manier heb je binnen de kortste keren een stevig tuinhuis in je tuin staan. Je hoeft hiervoor geen super klusser te zijn. En het zal je verbazen, maar een bouwpakket valt vaak goedkoper uit dan het geheel zelf bouwen. Hieronder gaan we nader in op het zelf bouwen van een blokhut of tuinhuisje van rabatdelen (maximaal meter breed).


Indien u een groter tuinhuis of blokhut wilt bouwen , dan adviseren wij om een bouwplan te laten maken. Wilt u uw houten tuinschuur in een hoek zetten, denk dan goed na over de positie van de deur.

Wat je nodig hebt is voldoende hout , een boormachine, een schroevendraaier en een hamer. Het is handig om het frame van de muren van je huis vooraf te bouwen en deze in een keer op het grondoppervlak van je tuinhuis te plaatsen. Bedenk in deze fase ook waar je de deur en de ramen wilt hebben! Zelf een tuinhuis bouwen. Lugarde heeft een enorm assortiment aan houten tuinhuizen maar soms vindt een creatief persoon het leuker om zelf een tuinhuis van hout te bouwen.


Ook zal het in de kosten schelen als u alles zelf doet. Echter zal dit een hele klus zijn en zijn er een aantal zaken waar goed op gelet zal worden. Een houten tuinhuisje maken met een bouwtekening is eigenlijk hetzelfde als een bouwpakket kopen om deze vervolgens in elkaar te zetten. Er zijn echter twee verschillen. Een houten tuinhuis bouwpakket kost veel meer geld en als je zelf een houten tuinhuisje maakt, moet je ook zelf sommige planken op maat zagen.


Plaats de gevelpunten los-vast op de voor- en achterwand. De dakgording moet gelijk liggen met de bovenzijde, de ruimte tussen inkeping en dakgording eventueel opvullen met een stukje hout. Het bouwen van het tuinhuis kunnen wij voor u verzorgen, maar de bouw van o. Zie hier de opbouwservice. Met de hulp van Huisje van Hout kunt u een prachtig en duurzaam tuinhuis in Scandinavische stijl bouwen.


Voordat je met de opbouw van de blokhut begint, moet het hout tegen weer en wind worden beschermd. Tuinhuis bouwen - Stap 1.

Behandel de planken in ieder geval met een houtbeits. Dit kan gemakkelijk met een kwast op het hout worden aangebracht. Bent u op zoek naar een leverancier voor een tuinhuisje in Friesland? Dan bent u bij Houtbouw Hiemstra in Twijzel (Friesland) aan het juiste adres.


U kunt een tuinhuisje uit Friesland gebruiken als bergruimte, maar eigenlijk is het veel leuker om uw tuinhuisje te gebruiken als een plek waar u zich kunt . Als je een blokhut wilt kun je natuurlijk gemakkelijk een bouwpakket van een blokhut kopen, op die manier heb je binnen de kortste keren een stevige blokhut in je tuin staan. Al onze tuinhuizen op maat zijn bovendien van of Noord-Europees vurenhout, dat geïmpregneerd is en ruim jaar mee gaat. Ook heeft u de keuze uit Douglas hout , welke tevens zeer lang mee gaat, zoniet nog duurzamer is.


Een blokhut wordt meestal als bouwpakket geleverd. Met twee personen en een beetje handigheid kun je het zelf in elkaar zetten. De meeste tuinhuisjes en blokhutten zijn van geïmpregneerd vurenhout.


Wanneer dit direct in aanraking komt met de gron gaat het hout op den duur rotten. Voor de blokhut met houten vloer . Wij ontwerpen en realiseren houten bijgebouwen, tuinhuizen , carports, overkappingen, kapschuren en landelijke schuren in landelijke stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.