vrijdag 1 maart 2019

Petroleum tegen houtworm

Houtworm bestrijden met petroleum. Een bestrijdingsmethode tegen houtwormen die zowel door uzelf als de ongediertebestrijding kan worden uitgevoerd is houtworm bestrijden met petroleum. Deze methode van houtworm bestrijden wordt al vele jaren toegepast.


Vroeger was het goedje in ieder huishouden te vinden . Experts hebben echter veel kritiek op deze methode.

Een relatief eenvoudige methode is het besmeren van hout met houtworm met petroleum of lampolie. De larven of eitjes diep in het hout worden hierdoor niet aangetast. De besmetting wordt dus niet effectief bestreden, na enkele jaren . Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden? Voor adviezen, nuttige tips en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen houtwormen moet je snel verder lezen.


Wanneer je petroleum of benzine in huis hebt, kun je dit tevens gebruiken ter bestrijding van de houtworm. Bij houtworm behandelen met petroleum blijft er geen werkzame stof achter en zullen de larven die uitkomen uit de eitjes niet meer worden afgedood.

Van Meijel kan houtworm behandelen door middel. Het hout wordt derhalve verduurzaamd en is beschermd tegen herbesmetting. Het behandelde hout is meteen ook beschermd tegen het binnendringen van schadelijke insecten omdat de voedingsstoffen in het hout onherkenbaar worden gemaakt. Bestrijk het meubel of de vloer met twee dikke lagen petroleum totdat het hout verzadigd is en dus geen petroleum meer opneemt.


De vroegere bewoonster heeft er jaar in gewoond en heeft nooit houtworm gezien of daar tegen behandelt. Ook weet ze niet of de bewoners voor. De kerosine (of petroleum ) dood dus eerst de larven en kevers, het permetrine blijft zitten in de buitenlaag van het hout.


Als binnen 0-jaar de eitjes . Deze minimaal veertien dagen te laten staan. Als je echt zekerheid wilt hebben, na anderhalve week een nieuwe lap erbij doen. Dit in verband met de eitjes die de houtworm legt.


Deze schermen de ongeboren wormpjes af tegen de. Voor een goede bestrijding moet men het te kiezen middel in de gangen van de houtworm aanbrengen. Men kan petroleum of benzine in de gaatjes spuiten, waardoor de houtworm doodgaat.


Daar is niets op tegen , maar juist daarmee kan men gemakkelijk houtworm binnenhalen. Tijdens een inspectie horen we vaak van de klant: “Mijn vader smeerde vroeger aangetast hout in met petroleum en dat werkte perfect!

Particulieren die bestrijdingsmiddelen tegen houtworm in kleinere flacons van liter kopen, vinden Permethrin ook als werkzame stof bij de merken HG en Perfacs. Er zijn doe-het-zelf middelen tegen houtworm , maar deze zijn vrijwel allemaal op basis van petroleum. Petroleum doodt een deel van de oppervlakkige houtwormen, maar is geenszins afdoende om je huis houtworm- vrij te maken. Om houtworm te voorkomen, is het slim om het hout in te smeren met petroleum of benzine.


Mocht het hout al aangetast zijn door houtworm en je weet niet zeker of het ongedierte nog daadwerkelijk actief is, dan is het ook goed om het hout hiervan te voorzien. Hierdoor komt houtworm niet je hout in. Let wel, het zijn geen . Doordat petroleum diep in het hout doordringt, is de kans aanwezig dat de eitjes en de larven van de houtworm doodgaan. Daarnaast heb je ook direct het hout beschermt voor in de toekomst. Zorg ervoor dat je het hout van meerdere lagen petroleum voorziet.


Het hout moet de petroleum echt opzuigen, zodat het echt diep . Ik heb het tafeltje dit weekend alvast overvloedig ingesmeerd met lampenolie (zit petroleum in). We hebben een antieke kast gekochtdie behandeld is tegen houtworm. Voor particulieren is slechts middel tegen houtwormen te koop. Koop alleen middelen met een toelating van het Ctgb en koop nooit iets waar de ingrediĆ«nten niet op staan. Lees hier hoe en waarom.


Volg altijd de nauwgezet de gebruiksaanwijzing. Gelukkig bestaan er doeltreffende bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Hier en daar wordt petroleum gesuggereerd als een middel dat de houtwormen doodt.


Bestrijk het hout van de trap met enkele lagen petroleum , net zolang totdat het hout verzadigd is. Een andere manier om houtworm te bestrijden, . Een houtworm kan flink huishouden in een houten constructie of vloer, en structurele problemen veroorzaken op termijn. Hoe best preventief tegen houtworm behandelen? De klassier is een behandeling met petroleum , in enkele dikke lagen zodat het hout alles opneemt en de houtwormhet niet meer wil bewonen.


Eenvoudige aerosol insecticiden verdelgen enkel de volwassen worm en niet de larven. Die blijft veilig beschermd in het houtwerk. Naast de klassieke chemische bestrijdingsmiddelen kan ook petroleum gebruikt worden om het hout te behandelen en de houtworm te bestrijden.


U kan speciale petroleum daarvoor vinden . Leg eikels in een kast of op een houten stoel neer en de houtwormen komen er snel aan, zij hebben liever eikels dan meubelhout. Er is nog een ouderwets huismiddeltje, de plekken van de houtworm met petroleum bewerken, . Ik las dat Galtane HMheeft als behandeling tegen houtworm. Er is in Belgie nog heel wat werk aan de winkel om de koper van een pand te beschermen tegen deze problemen.


Hout behandelen met mazout (en vele andere petroleumderivaten ) heeft maar een tijdelijk effect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.