dinsdag 5 juni 2018

Boktor herkennen geluid

Eerder schreven we al over verschillende soorten Boktorren en hoe u deze kunt herkennen. De Huisboktor (Hylotrupes bajulus) behoort tot de orde der kevers en de familie Boktorren. De vrouwelijke torren zijn tevens te herkennen aan een legboor.


De larven van de Huisboktor maken geluid als zij zich een weg banen door het hout. Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten.

Eigenlijk hebben alle huizen een houten kap. Die dikke balken in die kap, ook wel gordingen genoem zijn erg in trek bij houtwormen. Erger dan houtwormen zijn echter de boktorren.


U kunt ze herkennen aan hun geluid. Boktorren kunt u herkennen doordat ze geluid maken in de houten balken in de kap . De boktor is de enige soort die zichzelf kan verraden door het geluid wat vrij komt tijdens het knagen in het hout. Dit is voor ons fijn, want zo is het mogelijk om een boktor te herkennen en te bestrijden, voordat het definitieve schade toebrengt aan het hout. Hoor jij een vreem niet herkenbaar geluid ?

Naast de uitvliegopeningen kan geknaag duiden op de aanwezigheid van boktorren in huis. Het geluid van de boktor is helaas niet altijd hoorbaar. Gelukkig is er nog een andere manier waarop de aanwezigheid . U neemt vaag knagende geluiden waar in het houtwerk in huis.


Dit is misschien een teken dat er houtworm in zit. Onlangs was ik weer bij een woning en je kunt zelf veel doen om de boktor te herkennen en te bestrijden. De huisboktor heeft zich gedurende de laatste decennia in ons land ontwikkeld tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten. Het is natuurlijk wel zaak om er zeker van te zijn dat dit beest echt problemen geeft als je niet tijdig ingrijpt. Boktor in het hout kun je snel goed verhelpen.


Daarnaast kun je een boktor herkennen door het geluid dat deze beestjes maken. Het is goed om te weten dat de houtworm niet zelf het geluid maakt, maar dat dit de larven zijn van de houtworm. Onder de houtwormen is de boktor de enige die geluid maakt tijdens het knagen. Zodra jij daadwerkelijk geluid hoort, houdt dit in dat er actieve larven in het hout zitten. Ze banen zich een weg door het hout.


Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed. Dit insect is te herkennen aan het geluid dat ze maken. Het gaat om het geluid dat ze maken wanneer ze aan het hout knagen.

Echter is er een getraind oor nodig om dit geluid te kunnen herkennen. Niet alleen de huisboktor maakt namelijk geluid bij het knagen aan hout. DAS Ongediertebestrijding heeft de beste methode voor boktor herkennen en bestrijden. De boktor staat in Nederland bekend als een ongedierte dat de meeste schade aan een huis kan aanrichten. Ook kunt u een boktor herkennen aan het geluid dat zij maken tijdens het knagen aan het hout.


Daarna is alles dicht gelegd met gyproc en spano platen als zoldervloer. Nu horen wij elke nacht stil gekraak. Nu vrees ik dat dit terug boktor is. Alleen het eigenaardige is dat het geluid regelmatig ergens anders te horen is. Kan dit bij boktor dat zij na een uur ongeveer enkele meters verder zitten te . Want deze boktor zorgt ervoor dat werkelijk je hele huis een bouwval kan worden.


Houten vloeren, meubels en totale houtconstructies moeten eraan geloven als de boktor zijn pootjes over jouw drempel heeft gezet. Met name in de zomer kun je de aanwezigheid van boktor herkennen aan een knagend geluid. Boktorren hebben als volwassen kever (imago) een langwerpig lichaam en sprieterige poten.


Ze zijn vaak mooi gekleurd. Wat ze vrijwel altijd onderscheidt van andere langwerpige kevers als kniptorren en soldaatjes zijn de extreem lange tasters, die vaak minstens zo lang zijn als het lichaam maar meestal langer , hoewel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.