donderdag 14 juni 2018

Oostvlietpolder

Aan de oostkant van Leiden ligt de Oostvlietpolder. Dé schakel tussen de groene landschappen van het Land van Wijk en Wouden en het gebied Duin, Horst en Weide. Een polder waar nu al veel te beleven is en die de komende jaren nog leuker en mooier gaat worden.


Afbeelding Oostvlietpolder. Het gebied behoudt zijn agrarische en natuurlijke waarde maar wordt nu toegankelijk, beleefbaar, groener en nog leuker. Het plan voor de 2e fase is gemaakt door de gemeente Leiden en het .

De Oostvlietpolder is een polder in de Nederlandse gemeente Leiden en een voormalig waterschap. De polder werd in het noorden begrensd door het Rijn-Schiekanaal, in het oosten door de Vrouwenvaart, in het zuiden door de . The Netherlands - Leiden. Zaterdag augustus organiseert de provincie Zuid-Holland samen met het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden van 12. Vlietweg 66N in de Oostvlietpolder.


Tijdens de kijkmiddag kunnen bezoekers meer te . Hoewel ze tevreden zijn dat de Oostvlietpolder definitief groen blijft, de Leidse raad stelde gisteren het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied vast, zijn de Vrienden van de Oostvlietpolder nog niet klaar met hun inmiddels decennialange strijd om het behoud van de polder. De vereniging richt de pijlen . Ontwikkelingen Oostvlietpolder Leiden.

Ruim 3bezoekers kwamen zaterdag augustus een kijkje nemen bij het nieuwe poldergemaal in de Oostvlietpolder in Leiden. De provincie Zuid-Holland organiseerde samen met het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden een kijkmiddag bij het nieuwe gemaal. Het is een veenweidegebied van 1hectare met een hoge natuurwaarde. De Leidse raad stelde woensdag het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied vast, maar de Vrienden van de Oostvlietpolder zijn nog niet klaar met hun inmiddels decennialange strijd om het behoud van de polder.


Ter lering en vermaak zullen we maar denken. Meestal ging het niet door, maar er kwam altijd wel weer een volgend plan. Het is het Leidse college niet gelukt de inpassing van de RijnlandRoute bij de Oostvlietpolder te verbeteren. Op zaterdag augustus is iedereen van harte welkom om te. Deze pagina is speciaal in het leven geroepen om de fauna in beeld te brengen van de Oostvlietpolder , de vogels in het bijzonder.


Heden wordt de Oostvlietpolder , zoals zovelen, bedreigd door bebouwing. Wandeling in de Oostvlietpolder. Dit restant van de voormalige poldermolen werd door bouwhistorici van Erfgoed Leiden en Omstreken bezocht . De nieuwe bijenstal is een voorziening voor . Na bijna jaar heeft de ledenvergadering besloten om de vereniging te ontbinden.


De doelen van de vereniging zijn grotendeels bereikt. De VVO zette zich al die tijd in voor het behoud van het natuurgebie dat . Met hart én hand voor de Oostvlietpolder. Het eerste grote debat voor fractievoorzitter Guido.


Hij verteld over deze ervaring.

Afgelopen dinsdag april vond de eerste echte politieke discussie van de nieuwe gemeenteraad plaats. De gemeente Leiden vergeet volgens hem namelijk een noodzakelijk geluidsscherm . Actueel adres, telefoonnummer en openingstijden voor Vrienden Oostvlietpolder Vereniging in Leiden vindt u in dé lokale bedrijvengids - Detelefoongids. GroenLinks staat voor een echte groene Oostvlietpolder.


Zo komt wat ons betreft de Rijnlandroute er niet en wordt het weidevogelgebied in de polder uitgebreid. Gebied: Oostvlietpolder , ingedeeld in diverse deelgebieden (zie Definitief ontwerp. Oostvlietpolder , Gemeente Leiden). Op basis van de vraag-aanbodanalyses is er slechts behoefte aan ha . Het gebie dat meer dan kmbeslaat, bestaat grotendeels uit weilanden op kleigron onderbroken door volkstuincomplexen.


Er vindt nu omvorming plaats naar natuur(recreatie)gebie waarin plaats . Ter vervanging van het Hofpolder gemaal, dat op de toekomstige tracé van de RijnlandRoute staat, is een nieuw poldergemaal in gebruik genomen in de Oostvlietpolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.