vrijdag 22 mei 2015

Wilgentenen vlechten

In de vakantie kun je natuurlijk naar de bioscoop gaan of naar het zwemba maar als je van de natuur. Mocht de paal iets krom zijn dan dient de kromming in de lijn van de schutting te staan zo blijft de schutting mooi recht. Nadat de palen recht staan kunnen ze met een hamer nog een wat verder in de grond geslagen worden.


Waarna ze op hoogte afgezaagd kunnen worden. Ter voorbereiding op het .

Welkom op de website van MUDZ! Op deze site vind je een impressie van mijn ( laatste) vlechtwerken, informatie over workshops vlechten en mijn andere activiteiten op vlechtgebied. De shop is nog in ontwikkeling en zal t. Wil je iets zien van onderhanden vlechtwerk en . Wilgentenen zijn takken van de Knotwilg.


Deze verse tenen zijn verkrijgbaar van ongeveer half december tot half april, . Van november tot en met ongeveer half april werken wij met verse wilgentenen. Na die tijd met geweekte wilgentenen.

Daarom vragen we je -wanneer je met dit materiaal aan de slag wilt gaan voor een meer ingewikkeld onderwerp- om dit van . Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet vochtig is wanneer je de schutting wilt gaan plaatsen. Het vlechten met wilgentenen is technisch lastiger dan een gewone workshop. Een zompige bodem kan ervoor zorgen dat de palen al wegzakken voordat je daadwerkelijk begint met vlechten. Hierdoor zal de basis van je wilgentenen schutting niet stabiel zijn, wat later voor problemen . Nu de palen staan kunt u de wilgentenen gebruiken om tussen deze palen te vlechten.


Start met de dunste wilgentenen. De dikste kant van de wilgenteen dient net voorbij de eerste paal gestoken te worden. Vervolgens kunt u de wilgenteen tussen de palen door vlechten. Als u het punt bereikt waarop de wilgenteen veel . Met wilgentenen kunnen allerhande decoratieve elementen gemaakt worden. Schuttingen, gevlochten manden, of andere creatieve ideeën leest u hier in het artikel over vlechtwerk van wilgentenen.


Hoeveelheden en afmetingen zijn afhankelijk van de gewenste grootte van de wilgentenen schutting. Wil je een horizontale gevlochten omheining van wilgentenen maken? Dan heb je liefst rechte takken (bijvoorbeeld van een hazelaar) en verse, lange dunne wilgentenen nodig.


Verwijder alle zijscheuten van de takken en tenen.

Leg dikkere of minder verse wilgentenen minstens twaalf uur in water, . Als je zelf geen wilgenboom hebt, staat er vast wel een in de buurt waarvan je mag knippen. Met deze werkbeschrijving . Nieuw in ons programma dit seizoen is het vlechten van een wilgentenen puntmand onder leiding van Tineke Visser. We vlechten van wilgentenen een punt mand die we na afloop vullen met wat voorjaarsbloeiers … Datuvrijdag maart, start . Manden en leuke decoraties. De wilgen komen uit de grienden uit de omgeving, dus helemaal een Hollands product.


Workshop worden ook op locatie gegeven. Van bruikbare eendenkorven tot decoratieve dieren. Koop of Verkoop wilgentenen schutting op Marktplaats. Top Summer Sun-Loving Perennials.


Easy tutorial showing you how you can make a simple willow wreath at home - perfect base for a Christmas Wreath . Vlechten met wilgentenen op Sint Anthonis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.