donderdag 17 mei 2018

Groente verbouwen in eigen tuin

Zorg voortaan voor je eigen voorraad geur- en smaakmakers en leg zelf een kruidentuin aan. Onze tuin is niet al te groot. Er staat een klein schuurtje, we hebben een terras, een paar struiken, een pergola met wat klimplanten en een paar meter gras.


Veel plek voor een groentetuin was er dus niet. Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen. Met wat creativiteit, een .

Maak de bovenste laag goed los, strooi er een flinke laag Asef Naturen Bodemverbeteraar voor tuin en groenten overheen en werk in. Deze groenten zijn niet moeilijk om zelf te kweken in je moestuin. Genoeg ruimte, voldoende water en de juiste tijd om te oogsten is alles wat ze nodig hebben. Een van de woontrends die al jaren een hype is, is groente verbouwen in eigen tuin.


Naast dat het lekker is om verse groente uit eigen tuin, is het voor kinderen ook heel leuk en leerzaam. Het begint natuurlijk bij het planten van een plantje. Hoe leuk is het als het plantje inmiddels zo groot gegroeid is, dat . Steeds meer mensen verbouwen zelf hun eigen groente en fruit.

Dat is best te begrijpen, want veel verser wordt het niet. Ook al heb je eigenlijk geen ruimte voor een grote groentetuin , op een balkon kun je ook aardig wat doen. Of je doet zoals Dirk de Groot, die in Amsterdam een moestuintje huurt. Moestuinen zijn überhip. Wil jij ook graag je eigen voedsel verbouwen , maar heb je weinig ruimte?


Er zijn veel creatieve en effectieve manieren om toch aan de slag te kunnen – buiten én. Vroeger waren ze belangrijk om in het onderhoud te voorzien, tegenwoordig houden mensen een moestuin voor het plezier, omdat zelf gekweekte groente lekkerder smaakt of omdat het past binnen. Maar we leven nu eenmaal in andere tijden dan de oermens en moeten onze eigen weg zien te vinden.


En uit eigen tuin weet je zeker dat je verse biologische groente. Slavariëteiten op verschillende tijdstippen zaaien. Sla kan je haast het hele jaar door oogsten, deze groente wordt dus tijdens verschillende seizoenen gezaaid. We overlopen hieronder de verschillende variëteiten die elk een eigen groeiseizoen kennen. Deze slasoorten kan je tussen januari en maart zaaien . Voor zaden van groente - of fruitsoorten hoef je niet noodzakelijk naar een tuincentrum, je kan ze gemakkelijk in je eigen tuin verzamelen.


Wij zochten voor jou uit van welke groenten en fruit je zonder veel moeite zaad kan verzamelen en hoe je daarbij te werk gaat. Als ik daar aardappelen, sla en diverse andere groenten in kweek hoelang kan ik daar met een gezin van personen van eten? Ze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond: moestuintjes!

Niets leuker dan je groenten en fruit verbouwen op jouw eigen stukje grond. Zou je ook wel een moestuin willen, maar heb je geen idee hoe dat moet? Deze soorten hebben een snelle zaai- tot-oogsttijd. Je kunt snel sommige groenten kweken.


Wij geven je een overzicht met snelle groenten. Een moestuin begint met goede grond en de juiste groente en fruit. Groente en fruit uit eigen tuin is nu eenmaal veel leuker en lekkerder. Kweken kan iedereen in elke tuin of balkon.


Heb je een klein balkonnetje met weining ruimte voor eigen groenten , kruiden of planten? Omdat je bollen en knollen plant zijn de groenten al een heel eind onderweg en hebben een grotere kans te volgroeien tot smakelijke groenten. En meer mensen raken enthousiast over het zelf kweken van groenten en fruit. Maar als u nu echt serieus van start wil met verbouwen van eigen voedsel.


Als je de groenten uit je eigen tuin kunt halen, weet je altijd zeker dat ze vers zijn! Hoe begin je met groente en fruit kweken in een bestaande tuin. De meeste mensen denken. Wij zetten groenten voor je op een rij die je in het najaar nog kunt zaaien of planten in de moestuin. Er zijn meerdere manieren waarop je zelf rabarber kunt kweken in je eigen moestuin.


Op diverse sites te bestellen voor € 195. Leuk boek met 1bladzijden informatie over groente , fruit en bloemen op je balkon en terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.