donderdag 31 mei 2018

Soorten muizen in huis

Er komen verschillende soorten muizen in huis voor. Ze kunnen veel overlast en problemen veroorzaken. Daarom is het van belang dat u de juiste stappen onderneemt. In België leven er heel wat verschillende soorten muizen. De meest voorkomende muizen in onze huizen en tuinen zijn de huismuis , bosmuis, veldmuis, spitsmuis en de woelmuis.


Maar ook worden huismuizen al eeuwenlang door mensen tam gemaakt en verzorgd.

Er werd mee gefokt, en op den duur kreeg je zo allerlei soorten en kleuren . De Rentokil expert in het bestrijden van muizen kent de biologie van elke soort en kan dus de juiste methode gebruiken om muizen te verdelgen. Hieronder vindt u een aantal veel voorkomende soorten muizen in België. Levenscyclus en leefwijze van de Huismuis. Er zijn bruine en grijze muizen en muizen die zich alleen in de natuur of vooral in gebouwen ophouden.


Op deze pagina beschrijven we de verschillen tussen bosmuizen, veldmuizen, huismuizen en huisspitsmuizen. Of heeft u een muis in huis welke . De naam muis wordt gebruikt voor allerlei kleine zoogdieren, in het bijzonder de huismuis (Mus domesticus), maar ook vele andere soorten , vooral knaagdieren. In de taxonomie worden muizen en ratten niet als aparte groepen gezien, hoewel ze wel vaak zo ingedeeld worden.

Over het algemeen wordt de naam . Knaagdieren kunnen zich uitstekend aanpassen aan nieuwe omstandigheden en omgevingen en planten zich zeer snel voort. In Nederland leven heel wat verschillende soorten muizen. Deze muis is bijna altijd verantwoordelijk voor de muizenoverlast binnenshuis. Huismuizen zijn absoluut hooggeschoold in overleven, buiten of binnen. De huismuizen kunnen zich aanpassen aan bijna iedere omgeving.


Ook de voortplantingsdrang van deze muizensoort is zeker indrukwekkend te noemen! Zwarte muizen lijken veel op zwarte ratten en worden daar dan ook vaak mee verward. De zwarte muis is een soort muis die in Nederland niet vaak voorkomt. De bekende huismuis , een van de andere soorten muizen , is bruin en kan wat zwartig ogen. De zwarte rat is een ongedierte die in Nederland ook vaak voorkomt.


Muizen genieten van bruine boterham. Bosmuizen en veldmuizen leven meestal buiten, maar verhuizen in de herfst en winter soms naar binnen. Bosmuizen zijn een beschermde diersoort die je alleen in gebouwen mag bestrijden, met gifvrije middelen. Dit ongedierte veroorzaakt veel overlast en schade. Welke muizen zien we het vaakst in Nederland en hoe herken je ze?


Hier lees je meer over de huismuis , de spitsmuis, de bosmuis en de veldmuis. Aan de hand van de beelden willen de muizenexperts van de vereniging een schatting maken van de verschillende soorten muizen. Deze zijn er vooral als ik de gewone muizen aardig weggevangen heb.

Eerst dacht ik altijd dat dat gewoon jonge muisjes waren waarvan ik de ouders al gevangen ha en dat ze daardoor noodgedwongen zelf op zoek moesten naar voedsel. Maar nu heb ik toch het idee dat een ander soort muis is. Huismuizen kunnen overleven zonder water te drinken, zolang het voedsel dat ze eten voor minstens à . Download afbeelding 7X 396.


Huismuizen , de meest voorkomende muizensoort in Nederlan hebben een bruingrijze vacht. Ze hebben zwarte , bolle ogen, grote rechtopstaande oren en een spitse snuit. De Huismuis is de standaard muis, hij is meestal bruin met grijs en wit. We geven hierbij enkele tips hoe je een huismuis kan verzorgen, opvoeden en huisvesten op een diervriendelijke manier.


De meeste mensen denken dan direct aan witte of grijze muis maar eigenlijk zijn er meer dan soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.