woensdag 30 mei 2018

Wetgeving barbecue

Wanneer je erg veel last hebt van de buren, die gemiddeld vier keer in de week bbq-en, en je huis of helemaal doorrookt wordt of je moet de hele zomer alles dicht houden. Binnenkort een barbecue feestje? Dan kun je vast een aantal tips gebruiken over het barbecue proof maken van je tuin en de wetgeving omtrent bbqen. Waar men gaat langs zomerse wegen, komt men dezelfde taferelen tegen: lawaaierige grasmaaiers, barbecues , muziek,.


Maar hoe ver reikt onze.

Als u wilt bewijzen dat uw buurman zijn tuin niet onderhoudt, kunt u een beroep doen op ? Omdat wij weten dat deze buur niet van de barbecue -lucht houdt, kiezen wij er voor (wanneer zij thuis is) te barbecueën in de tuin die zich aan de. Er is wetgeving : Burgerlijk Wetboek nr. De eigenaar van een erf mag niet in een mate of op een wijze die volgens artikel 1van Boek 6 . Mij niet gelaten maar een. Kortoeigenlijk mag je alles opstoken wat je wil.


De politie mag toch niet komen controleren.

Let op bij gebruik barbecue en kachels op balkons en dakterrassen. De brandweer van de stad Groningen is meerdere malen uitgerukt voor meldingen van brand op balkon of dakterras. Zij geeft nu adviezen voor het veilig gebruiken van terraskachels, barbecues. Het verbod geldt niet alleen voor het verbranden van papier, plastic, piepschuim, autobanden.


Nederland scoort hoog in de top tien van landen waar barbecueën het meest populair is. Nederland neemt in die top de zesde plaats in na typische barbecue - landen als Australië, Nieuw-Zeelan Canada, de Verenigde Staten en Singapore. Het type barbecue en de manier van grillen spelen een belangrijke rol bij de keuze kolen of briketten.


Dan zijn barbecues van bijvoorbeeld Weber een goed alternatief, ze zijn stabiel en stevig en hebben een deksel. Het moet denk ik zo kinderachtig omdat je deze inschatting niet door burgers kan laten doen die al vlees hebben gekocht en waarvan de barbecue is. Natuurlijk is de kans extreem klein en ik vind het verbod zelf ook overdreven, maar het is nou eenmaal gewoon de wet en het niet weten is geen excuus . De APV is wel bruikbaar voor het stoken van vuur in de open lucht, zoals in vuurkorven, terrashaarden en barbecues.


Hoofdstuk van de Model-APV (opgesteld door de VNG), getiteld Andere onderwerpen betreffende de huishouding der gemeente, bevat een speciale regeling over het stoken van vuur. Heb je een barbecue of vuurkorf? Met een paar simpele maatregelen beperk je de overlast van vuurtjes en barbecues in de tuin.


Een elektrische of gasbarbecue geeft minder overlast dan een barbecue op houtskool of briketten. En stook niet bij mistig of windstil weer, zeker in dichtbevolkte gebieden.

De kans op overlast is dan groot. Verboden Wat nooit mag is geïmpregneerd of geverfd hout verbranden. Daarbij komen schadelijke . Hier op BBQ-NL gebruiken we verschillende soorten cookies.


Aan de hand daarvan passen we ook de website aan mocht . Veel spanningen of ruzies tussen buren vinden hun oor- sprong in onoordeelkundig uitgevoerde aanplantingen en afsluitingen in voor- en achtertuinen. Bomen kunnen door hun omvang verhinderen dat het. Naast ons staat een lager gelegen huis. De schouw wordt gebruikt als houtkachel?


We hebben regelmatig rookoverlast omdat de schouw ter hoogte van onze living uitmondt. De ruiten zijn er vuil door en bovendien nemen de buren het niet zo nauw met de wet en stoken ze ook regelmatig andere dingen . In Nederland is dat in de wetgeving slechter geregeld. Staat er niets in het reglement dan mag je in principe wel barbecueën op je terras. Gebruik in dat geval wel een elektrische barbecue of een barbecue met houtskool. Weet overigens dat ook een andere barbecue.


Een zomerse avond is compleet met vrienden, een lekker drankje en … een barbecue. Om het respect voor je buren en de veiligheid te garanderen, zijn er wel enkele zaken waar je best op let voor je de barbecue aansteekt. Het kan zijn dat de gemeente een vergunning heeft afgegeven voor een cateringbedrijf, maar niet dat het bedrijf toestemming heeft om dagen buiten met grote professionele barbecues aan de gang te gaan. Gemeentes hebben meestal een meldpunt waar stankoverlast door een bedrijf kan worden gemeld .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.