vrijdag 18 mei 2018

Draagtijd muis

De draagtijd of dracht is de hoeveelheid tijd die een foetus in de baarmoeder doorbrengt (gestatie) vanaf de bevruchting tot aan de geboorte. Van draagtijd wordt meestal gesproken bij zoogdieren, maar ook bij levendbarende vissen kan van draagtijd gesproken worden. Bij planten wordt van de dracht gesproken als zij . De zoogtijd duurt tot dagen.


Na drie weken verlaten de jongen het nest.

Ze wegen dan tot gram. In landbouwgebieden in Europa is er een geboortepiek in mei en juni, in stedelijke gebieden plant de huismuis zich het gehele . Soms zie je al vroeg dat ze zwanger is, de tepels worden duidelijk zichtbaar. Je muis heeft een golfbal ingeslikt! Je ziet aan beide kanten . Dit artikel gaat over muizen fokken, jonge muisjes en baby muisjes.


Vanaf dat een vrouwtjesmuis 2-maanden oud is, kan ze jonkies krijgen. Voortplanting bij de huismuis (mus musculus) : De huismuis plant zich heel snel voort.

In landen dichterbij de poolcirkel zijn de worpen groter en de muizen zijn daar ook groter, dan in Europa. De buidelrat heeft van alle zoogdieren de kortste draagtijd , namelijk dagen. Goudhamsters behoren ook tot de zoogdieren met de kortste draagtijd , namelijk dagen. Muizen doen er met ongeveer dagen niet veel langer over.


Katten en honden baren na twee maanden. Over het algemeen geldt . Muizen behoren bijvoorbeeld tot de dieren met de kortste draagtijd. In slechts dagen zijn muizen klaar om te baren. Draagtijd Wild zwijn, maanden, weken en dagen.


BBC De draagtijd (of drachtigheidsduur) is de periode dat een foetus (= ongeboren vrucht) in de baarmoeder doorbrengt vanaf de bevruchting tot aan de bevalling. De bekendste muizen zijn de gewone huismuis (Mus musculus) en de daarvan afstammende witte muis uit de laboratoria die als huisdier gehouden wordt. Deze witte muis en zijn.


Er is niet zo iets als een algoritme dat op basis van bepaalde crteria de draagtijd bepaald. Van de babies die geboren worden overleven degene die in hun ontwikkeling zo ver zijn dat ze de meeste kansen hebben. Er zullen we minima zijn, een nijlpaard zal nooit de draagtijd van een muis krijgen.


Heel bekend van oudsher zijn de witte muizen , maar deze diertjes kunnen worden gefokt in bijna alle kleuren van de regenboog.

Vandaar dat liefhebbers voor de muis die als gezelschapsdier wordt gehouden de naam kleurmuis gebruiken. Als een nijlpaard haar . Onze tamme muizen stammen af van de wilde huismuis. Het lichaam van de muis. Aan het einde van de draagtijd kan het gewicht van de drachtige muis bijna verdubbeld zijn.


Jongen vanaf maanden geslachtsrijp. Ze keek naar Kenichi en dacht: Hij heeft het in zijn ogen gekregen. Degene die deze muizen heeft gestuurd. Na een draagtijd van tot dagen krijgt het vrouwtje tot jongen.


De jongen worden kaal en blind geboren in een nest dat is bekleed met fijne grashalmen. Na week verlaten de jongen het nest en na een maand zijn ze al geslachtsrijp en kunnen ze deelnemen aan de voortplanting. Vrouwtjes krijgen gedurende . Ik kan niet zeggen dat het mijn eetlust opwekt. Hugo eet echter vrolijk verder. Dat is een leuk plan, maar je moet wel opletten, want muizen werpen ontzettend snel.


Voor je het weet heb je er honderden. Muizen zijn al geslachtsrijp vanaf twee maanden en de draagtijd is iets meer dan twintig . Ook bij een muis , die maar een draagtijd van drie weken heeft. Vooral de krokodil ontwikkelt in rap tempo een . De duur van de zwangerschap bedraagt bij vrouwen gemiddeld weken (2dagen). Maar hoe zit het met hamsters, muizen , dolfijnen, ezels en olifanten?


Vragenlijst door: Kennisvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.