dinsdag 8 mei 2018

Hoe maak ik een offerte

Heeft een klant jou om een offerte gevraagd en weet je niet goed waar je moet beginnen? In deze checklist leggen we uit hoe je een goede prijsopgave opstelt. Maak gebruik van je huisstijl, verwijs indien relevant naar een eerder contactmoment met de klant en vermijd jargon.


En hoe zit het met de reiskosten? Onthoud: hoe concreter jij bent in de offerte , des te kleiner het risico dat je later met incomplete of achterstallige betalingen te maken krijgt.

Met een goede offerte breng je helder over wat je voor je klanten kunt betekenen en wat je ervoor terug wilt. Hoe maak je een offerte en wat moet je erin zetten? Vat de vraag van de klant samen en refereer aan je eerdere contact. Tja, met de subtiliteit van een bulldozer maak je je niet sympathiek, hoe voordelig je offerte ook is.


Want vergis je niet: voor vele klanten, zeker grote bedrijven, is een klantvriendelijke leverancier net zo belangrijk als een goede. Bedank de aanvrager dus met een persoonlijk mailtje. Als de opdrachtgever niet vraagt om een offerte , kun je die zelf aanbieden.

Een ideale gelegenheid . Daarmee houd je de besprekingen gaande en zorg je dat je het initiatief houdt. In de offerte maak je duidelijk wat de klant kan verwachten en onder welke voorwaarden. Je schetst kort het probleem dat je gaat oplossen of de . Kun je een offerte sturen voor de opdracht?


Het is een vraag die je vaak zult horen als freelancer. De manier waarop ik ( freelance journalist) bijvoorbeeld betaald word voor een klus is heel divers. Ik krijg voor een artikel vaak per woord betaal maar voor grotere klussen zoals een . De offerte goedgekeurd en door klant ondertekend ? Zet deze dan gemakkelijk om naar een factuur. Bekijk voorbeeld en tips voor omzetten offerte naar factuur.


Het schrijven van een goede offerte is heel belangrijk. Kijk wat u in een offerte zet en maak een goede offerte ! Je kunt namelijk zelfstandig een offerte in elkaar draaien met Microsoft Word of Excel, of een online boekhoudprogramma gebruiken. Het lijkt enigszins op een factuur, alleen moet je bovenstaande punten wel meenemen tijdens het maken van je offerte.


Je offerte bepaald in belangrijke mate of je potentiƫle klant met jou in zee gaat.

Zo zorg je ervoor dat jouw offerte een winnende offerte wordt. Er is een grote kans dat je weet wat website statistieken zijn. Deze opdracht wil jij natuurlijk binnenhalen.


Waar deze klanten hun zoektocht vaak mee beginnen is het aanvragen van een offerte , waarin ondernemers hun producten of diensten . Na het maken van een offerte staat deze in de map Offertes onder de betreffende klant in het verkoopscherm. Met het zelfstandig ondernemen krijgt u te maken met potentiĆ«le klanten. Werkgevers die een freelance of zzp opdracht voor u hebben vragen u een offerte op te stellen met een prijsopgave. Dit geeft duidelijkheid en met een overzichtelijke offerte heeft u meer kans dat de offerte ook daadwerkelijk een opdracht wordt. Geef jouw offerte uitstraling en maak hem persoonlijk!


Hoe zit het met bewaarplicht? Als je een goede offerte wilt maken is het natuurlijk belangrijk dat je deze schrijft met een persoonlijk tintje. Zo kun je inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Verplaats je in hem en kijk naar zijn probleem en welke oplossing hij hiervoor zoekt . In Gripp kun je snel en gemakkelijk offertes aanmaken.


Offertes kunnen direct gefactureerd worden, of eerst worden omgezet naar een opdracht waar jij en je medewerkers op kunnen werken en uren op kunnen schrijven. Voor het maken van je eerste offerte ga je als volgt te werk:.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.