dinsdag 8 mei 2018

Schuur op erfgrens

Je wilt een garage, uitbouw of schuur bouwen op erfgrens. Lees hier alles over bouwen tegen de erfgrens en vind jouw burenrecht jurist. Staat uw schuur of een ander gebouw op uw erf voor een klein deel op het perceel van uw buren?


Dan kunnen uw buren eisen dat het deel dat over de erfgrens staat wordt afgebroken. Omdat dit meestal de eigenaar van de schuur te veel benadeelt, zal dit voor de rechter waarschijnlijk niet standhouden.

Ik heb gelezen dat wanneer een bijgebouw groter is dan 10men aan de zijgevel staat, dat er dan een minimale ruimte van 1m vanaf het erf van de buren moet zijn. Een schotelantenne bevestigen aan de achtergevel is geen probleem. Aan de voorgevel is altijd een vergunning nodig.


Een serre aan de achtergevel is meestal ook toegestaan, al gelden er regels wat betreft hoogte, diepte en afstand tot de buren en de openbare ruimte. Hetzelfde geldt voor een schuur of . Vraag: schuur binnen erfgrens. Maar wel binnen meter van de erfgrens van onze naaste buren.


Nu werd mij bij de gemeente verteld dat dit is toegestaan omdat er bij.

Ik zit met een soortgelijk probleem en toen BW ingeschakeld , ze hebben toen het dak verlaagd naar mtr. Buren bouwen een houten schuur tot de erfgrens (die overigens onbetwist is). Hierover is geen overleg geweest.


De palen komen daar in het midden bovenop. In het algemeen kan ik wel zeggen dat er bijna nooit zonder toestemming van de andere buren tot op de erfgrens gebouwd mag worden . Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens ? Dan is dit gezamenlijk eigendom. Mijn schoonmoeder heeft het verzoek gekregen van buren om tijdelijk haar afscheiding ( laag, op eigen gron niet de erfgrens ) te verwijderen zodat ze daar een nieuwe schuur kunnen bouwen en er beter bij kunnen.


Kan haar dit gedwongen worden? En wat zijn tegenwoordig de vergunningsvrije . Hallo,we wonen in een wijk waar alleen huurhuizen stonden. Op gegeven moment zijn deze te koop aangeboden en moesten deze gekochte percelen per stuk doo.


Gaat u een schuur of afdak bouwen met een oppervlakte kleiner dan m², lager dan meter, in de achtertuin, dan mag u dit bouwvergunningvrij plaatsen. Gaat u een schuurtje of afdak groter dan m², maar kleiner dan m², plaatsen en u plaats dit minimaal meter uit de erfgrens , dan mag u . U geeft aan dat het meetpunt van de schuur niet de opstaande wand moet zijn maar de overstek van het dak. Anderzijds bent u het niet eens met de wijze waarop uw buren de verplaatsing hebben uitgevoer namelijk op een wijze waarbij de beukenhaag op de erfgrens , die bestaat uit twee rijen.


Even wat advies gevraagd bij het volgende.

Bij onze woning hebben we achter in de tuin een oude enkelsteens schuur staan van bij meter. Burenrecht - Erf en erfgrens - Vereniging Eigen Huis. Schuur over de erfgrens. Of uw buren tegen de scheidsmuur die op de erfgrens staat mogen bouwen, hangt af van of de muur onderdeel van uw woning is of niet. Als u een schuur bouwt vlak naast de erfgrens , zal de buurman daar mogelijk hinder van ondervinden.


Is die hinder dan per definitie onrechtmatig? Bent u dan verplicht om de schuur af te breken of een schadevergoeding te betalen? Twee- onder-een-kapwoning.


Jan is sinds kort eigenaar van een . En heeft zijn muur op de erfgrens staan. Buurman rechts heeft een half zo kleine schuur. Beide buren maakt het niks uit wat ik er bouw.


Toevoeging: Achter mijn huis staan garageboxen en dan 50meter veder woningen. Ik kan niets vinden over de nieuwe regels van 1 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.