maandag 14 mei 2018

Ratten in de tuin

Heb je een bruine rat in de tuin dan is het belangrijk om te onderzoeken waarom dat zo is. U kunt ook een afspraak met ons maken. Rattengif strooien is verboden omdat hier ook andere dieren aan doodgaan. Wij plaatsen professioneel materiaal zonder gif.


Kinderen en andere dieren mogen niet blootgesteld worden aan dit ongedierte die allerlei ziektes kunnen overbrengen.

Ja, u kunt de bestrijding van de ratten in uw tuin met een gerust hart aan ons overlaten. Dit is vrijblijvend en kan zowel voor advies, een offerte of directe bestrijding. Ratten bestrijden in de tuin is hoognodig.


Ook kunt hiervoor het aanvraagformulier op de website invullen. Het is natuurlijk niet prettig als je constateert dat je ratten in de tuin hebt. Het bestrijden ervan is iets waar je direct aan wilt beginnen.


Dat druist helemaal in tegen mijn pricipes en hoe maak ik dan dat er geen onschuldige slachtoffers vallen?

In tuinen graven ratten holen, vooral in composthopen, waterkanten of onder schuurtjes of tuinplanken. Elk rattenprobleem in huis moet direct worden aangepakt. Heeft u ratten in huis, bel dan direct: Contact. Ook als ratten voorkomen in de tuin of in . Van die wilde ratten dus.


Mijn buurman vertelde me vandaag dat hij ze in zijn achtertuin had zien overlopen naar mijn. Ontdek hier de oorzaken en lees wat u kan doen aan de rattenoverlast. Ook ratten in de tuin of andere buitengebieden zijn een hoog risico, vooral op plaatsen waar kinderen of . Lees wat je preventief kunt doen tegen ratten en muizen.


Gisteren floepten de lichten buiten steeds weer aan. Er staan aan elke hoek van ons huis bewegingsdetectoren, en die laten bij de minste beweging de grote lichten (fare) aanfloepen. Ineens zagen we aan de overkant van de vijver, net voor de erica, een kanjer van een rat zitten! Zijn hol is daar niet ver vandaan onder de voordoornstruik. Aangezien we ook kippen en geiten hebben, denken wij dat het niet handig is om een rat in de tuin te hebben.


Binnen en buiten zie je knaagschade.

Niet vreem want de dieren zijn aan een opmars bezig in . Om effectief ratten te bestrijden vindt u hier informatie over rattensoorten, gedrag, rattengif, ongediertebestrijders en meer. De ziekte van Weil wordt veroorzaakt door bacteriĆ«n die onder meer bij bruine ratten aanwezig kunnen zijn in de nieren. In Acht filmde een bewoonster de zwarte ratten in haar tuin en schuurtje.


Holen in de tuin , vooral in composthopen of onder schuren. Nesten bevatten vaak jonge ratten. Ze bouwen ook nesten onder tuinplanken.


Herkent u een of meerdere van deze signalen en . Hebt u last van ongedierte in uw huis of tuin ? Grijp dan niet onmiddellijk naar chemische bestrijdingsmiddelen. Die middelen zijn vaak schadelijk voor uw gezondheid en de omgeving. Zorg er dan voor dat voedselvoorraden goed afgesloten zijn, . Als meerdere bewoners ratten in hun straat signaleren, onderzoekt de gemeente de situatie. Als dat nodig is treft ze aanvullende maatregelen. Waar hij vandaan komt weet ik niet.


Onder het tuinhuisje kan niet want die staat op een verharde ondergrond. Het vogelvoer heb ik nu weggehaald want ik heb geen zin in nog meer van . Zorg er steeds voor dat je de nodige veiligheidsvoorzieningen treft bij het werken met vergif (handschoenen en handen wassen na elk gebruik). Je legt het gif op de plaatsen waar je de ratten.


Steeds meer ratten duiken op rond het Parijse museum het Louvre. Maar u kunt uw tuin wel zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor ratten. Laat GEEN vuilnis op de tuin staan, zoals in een zak of open bak.


Gooi ook geen etensresten op uw composthoop. Vogelvoederhuisjes, ook die trekken ratten aan. Vanmorgen vond ik allemaal minidrolletjes in de tuin en op mijn kliko. Na een rondje googelen ben ik erachter dat dit poep is van een bruine rat.


Tikje in paniek dus, want wat nu? Er ligt nooit los vuilnis in mijn tuin en vuilniszakken liggen alleen in een dichte kliko. Moet ik een bestrijder bellen, . Bijvoorbeeld het nieuws dat de bewoners van de 40e straten in de wijk Zwanenveld het meer dan zat zijn.


Ze eisen van verhuurder Portaal dat hun woningen gerenoveerd worden en dat de overlast van ratten (ja ieks, ratten !) aangepakt wordt. Bewoner Jacqueline zag vorige week nog een rat in haar tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.