maandag 18 juni 2018

Aansluiting op riool

De rioolaansluiting of huisaansluiting omvat zowel de afvoerbuizen op openbaar domein als de eventueel aanwezige toezichtputjes die zich op openbaar of privédomein bevinden. In de meeste gemeenten en steden mag je niet zelf aansluiten. Je moet de rioolaansluiting laten uitvoeren door de beheerder van het . Moet je een afvoer aansluiten op de hoofdafvoer die naar het riool leidt? In de onderstaande klusbeschrijving zie je hoe je een aansluiting maakt op een hoofdafvoer van gresbuizen of pvc.


Wanneer Pidpa instaat voor de nieuwe rioolaansluitingen in je gemeente kan je een aanvraag indienen via bovenstaande knop.

Wij vragen je om ons, samen met de aanvraag, een bouwplan te bezorgen waarop je eigen riolering op privéterrein staat aangeduid. Na ontvangst van je aanvraag bezorgt Pidpa je een . Een nieuwe aansluiting op het gemeenteriool vraagt u aan bij de gemeente. Ook voor het aanpassen van een bestaande aansluiting vraagt u een rioolaansluiting aan. Elk gebouw in Rotterdam moet een aansluiting op de openbare gemeentelijke riolering hebben. Mag ik mijn septische put laten dichtmaken en de afvoer rechtstreeks naar de riolering van de straat laten aansluiten ? Een rioolaansluiting is een verbinding tussen de openbare riolering en de riolering op particulier terrein.


De aansluiting over eigen grond moet u als eigenaar zelf (laten) aanleggen.

Rioolaansluiting aanvragen. Als u voor een nieuw huis een aansluiting op het rioolstelsel wilt, moet u dit aanvragen bij de gemeente. Dat geldt ook wanneer u het riool wilt vervangen.


Hebt u een nieuwbouwhuis of een nieuw bedrijfspand? U kunt uw nieuwe aansluiting op de waterleiding én het riool samen aanvragen bij MijnAansluiting. Ieder pand (woning of bedrijf) hoort een aansluiting te hebben op het gemeentelijk rioleringssysteem.


De riolering op jouw eigen terrein wordt daarmee aangesloten op de openbare riolering. De kosten voor het maken van de aansluiting op het eigen deel zijn voor rekening van de eigenaar van het pand of het perceel. Het bedrag is afhankelijk van de situatie, een rioolaansluiting vereist namelijk maatwerk en kan per locatie verschillen. Mogelijke hinder bij aanvragen. DigiD maakt contact met één van onze servers.


Hierdoor kunt u enige tijd op deze zaterdag niet inloggen met DigiD. Of u voor dit product DigiD nodig heeft leest u bij de productinformatie hieronder. Ze gaat over de aanleg, het onderhou de ontstopping en de vervanging ervan.


Daarnaast zorgt de gemeente ook voor de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het riool. Vanaf daar moet u er zelf voor . De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein.

Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering? Dan vraagt u een rioolaansluiting aan bij de gemeente. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg . Elk gebouw dat vuil- of regenwater loost moet op de daarvoor bestemde riolering worden aangesloten. Bij nieuwbouw van een woning moet u bij de gemeente een aanvraag doen om aangesloten te worden op het gemeentelijke riool.


Om een rioolaansluiting op het gemeentelijk riool te krijgen moet u een aanvraag indienen. Als uw aanvraag gehonoreerd is, zorgt de gemeente in overleg met u voor aansluiting op het riool. Bij het bouwen van een nieuw huis of pand draagt de aannemer meestal zorg voor de aanleg van de riolering op eigen terrein en de . Woningen en andere gebouwen hebben daarvoor een aansluiting op het gemeentelijk riool.


De vuilwaterafvoer en hemelwaterafvoer moeten gescheiden worden aangeboden. Indien mogelijk wordt het hemelwater, door de aanvrager, rechtstreeks naar het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.