donderdag 21 juni 2018

Soorten culturen in nederland

Nederland is een multiculturele samenleving, omdat er verschillende culturen in Nederland wonen. Zij hebben over het algemeen de meest gebruikte normen en waarden die in heel Nederland gelden. Dominante cultuur : een cultuur die door een groep gedragen wordt die binnen een . Hier in Nederland heeft grotendeels van de bevolking wel een geloof, maar hier wordt door de meeste mensen niet heel erg aan vast gehouden , ook is het in ons geloof niet zo dat.


Vaak zijn er hele wijken van dat soort huizen.

Elke cultuur heeft zijn eigen regels en waarden en normen. Het gedrag dat bij je cultuur hoort wordt je aangeleerd. Het is de overheersende cultuur. Dit wil zeggen dat het grootste gedeelte van Nederland deze cultuur naleeft. De dominante cultuur heeft dus de grootste invloed op de Nederlandse samenleving.


Het wordt vooral gevormd door mensen met een invloedrijke politieke en economische positie. Er wonen in Nederland allerlei groepen mensen met een eigen cultuur.

Een groep mensen met een eigen cultuur noemen we een cultuurgroep. We onderscheiden drie soorten cultuurgroepen : - groepen met de dominante cultuur. Subculturen ziet men voornamelijk bij adolescenten (pubers), omdat in die leeftijd de zoektocht naar een identiteit nog volop aan de gang is. De culturele verschillen waar het in het integratiedebat in Nederland om gaat, zijn er in drie soorten : algemeen culturele, religieuze en sociologische.


Van de algemeen culturele is de belangrijkste de taal. Het verschil in taal is over de hele wereld veelal de definiërende factor voor de landsgrenzen, en daar . Wat zijn cultuurgebieden ? Bijvoorbeeld heb je een taal leren . Cultuur is een manier waarop een groep mensen leeft. Allochtonen in Nederland. Er zijn verschillende soorten mensen uit verschillende landen die woonachtig zijn in Nederland. Verschillende mensen met verschillende culturen , normen en waarden, denkwijzen moeten met elkaar samen leven.


Dit vraagt voor flexibiliteit. De kenmerken zijn gebaseerd op cultuurkenmerken die de meeste invloed uitoefenen. Meestal zijn dat mensen met goede economische en politieke posities.


In Nederland wonen momenteel miljoen mensen die niet in Nederland geboren zijn.

Ze vertegenwoordigen tweehonderd nationaliteiten. In de arme landen met een F- cultuur , waar veel van de allochtonen in Nederland vandaan komen, spelen kinderen daarentegen . Daarnaast is een grondige studie naar de redactionele hiërarchie en de plaats die minderheden daarin innemen noodzakelijk, vooral gezien de vragen over doorstroming en medezeggenschap. Uit ons onderzoek blijkt dat de Nederlandse journalisten in feite twee soorten petten dragen: waar de ene journalist vindt dat hij . In beide soorten culturen bestaat er een andere notie van het begrip spelen. In arme landen met een F- cultuur , waar veel van de allochtonen in Nederland vandaan komen, spelen kinderen daarentegen vrijwel altijd . Ook naar ons land zijn deze soorten van ceramiek doorgedrongen, de Jutlandsche bekers uit het noordoosten, de touwceramiek uit het oosten, de zonebekers en de klokbekers uit het zuidoosten. Men kan daarin nog wel de . In het nieuwste boek van Robert Quinn, Onderzoeken en veranderen van organisatiecultuur , heeft hij bovenstaand model doorontwikkeld naar het Organizational Culture.


Een soort corporale cultuur. Iedereen in Nederland heeft recht op zorg. Zorgverleners, bijvoorbeeld in de thuiszorg, krijgen dan ook steeds meer te maken met andere culturen en een taalbarrière.


Ook bestaat er in bepaalde culturen een soort gêne als het gaat om een hulpvraag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.