donderdag 1 februari 2018

Hoeveel muizen zitten er in een nest

Leer hoe je huismuizen kan herkennen, bestrijden, vangen en verjagen. De huismuis is een muf ruiken klein, bruingrijs knaagdiertje met relatief grote. Voorkomen is beter dan genezen: zorg dat er geen voedsel noch nestruimte in huis is.


Houdt de plaatsen onder het fornuis, onder kasten en . Hoe kan u een muizenplaag herkennen?

Wij voorzien hen onbewust van al het nodige. Maar ze kunnen hun nest ook achter de koelkast bouwen, onder het fornuis of in een keukenkastje. Geur en damp van muizen.


Zowel levende als dode muizen laten geuren en dampen na. Dode muizen kunnen gaan rotten en vormen en risico op het krijgen van ander ongedierte. Dat is wat u niet wilt ! Als er zwarte uitwerpselen in huis liggen, zo groot als een rijstkorrel ongeveer.


Als u een muis of meerdere muizen in huis ziet.

Wist je dat muizen , op ons mensen na, de meest voorkomende zoogdieren hier op aarde zijn? In Nederland kennen we ongeveer soorten muizen maar de muis waar we het meest last van hebben is toch echt de westelijke huismuis. Ook sterven er veel dieren door winterse kou en voedseltekorten. De hoogste sterfte is onder jongen.


De huismuis kan zich echter razendsnel voortplanten als de omstandigheden gunstig zijn. Hij kan zich het gehele jaar door voortplanten, meerdere nesten krijgen met een groot aantal worpen, en jongen zijn al na enkele . Ziet u ze zelfs overdag, dan kan u er zeker van zijn dat het om een grote muizenplaag gaat, dat er te weinig voedsel in huis is of dat de nestplaats werd . Bij buiten levende muizen vindt voortplanting plaats van april tot september. Vrouwtjes kunnen tot keer per jaar jongen werpen. De nesten bestaan uit versnipperd materiaal als, gras en papier. Per worp worden er 4-kale, dove en blinde muisjes.


Van de huismuis worden er genetisch gezien vijf ondersoorten onderscheiden. Bij hoge dichtheden worden de jongen van verschillende moeders soms gemeenschappelijk en in één nest grootgebracht. Twee muizen worden er binnen no-time twintig.


Ze vreten zich bovendien door isolatiemateriaal, hout, kabels en textiel heen. In de lente gaan muizen weer naar buiten om vers voedsel te zoeken, maar tot die tijd zit je met een . Dan zijn het spitsmuizen.

Ze hebben een spitse snuit en kleine oortjes en het zijn roofdiertjes! In Nederland komt de veldmuis overal verspreid voor, behalve op de Waddeneilanden (wel op Ameland en Schiermonnikoog). Nesten van verschillende veldmuizen liggen meestal ongeveer drie meter van elkaar af. Een huismuis kan vijf keer per jaar een nest werpen, maar dat kan oplopen tot wet tien keer per jaar. Woont het al wat langer in uw huis dan zijn er beslist ook jongen, meer dan een generatie jongen.


De eenvoudige muizenval , die er zo effectief uitziet, kan die dan geen einde maken aan de muizenplaag in uw huis? Wij kunnen u helpen er vanaf te komen. Door zelf muizen in huis te bestrijden of door een bestrijder uit de buurt!


Er zullen jongen zijn die hier wat sneller of wat langzamer mee zijn. Maak je dus niet ongerust als er jongen in het nestje zitten die sneller of langzamer zijn. Schade aan meubilair of andere zaken in huis duiden ook op de aanwezigheid van muizen.


Muizen in huis is een vervelende plaag. Wanneer er aan uw meubilair is geknaagd is de kans groot dat dit materiaal wordt gebruikt voor het maken van een nest. Je kan er voor kiezen om het mannetje bij de moedermuis te laten, of om hem weg te halen bij de moedermuis. Aan beide keuzes zitten voor- en nadelen.


Als je het mannetje bij het vrouwtje laat, zal hij haar direct na de geboorte van de jongen opnieuw bevruchten. Maar hij kan wel helpen met de nestopbouw en het. Als je een muis in huis hebt zijn er verschillende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.