vrijdag 14 december 2018

Boktor vliegen

Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer tot millimeter lang, en zoals alle boktorren is het lichaam langgerekt, de poten en tasters zijn dun en sprieterig, de tasters zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en naar achteren gebogen. De kleur is zwart, het halsschild is rond maar . De gangen zijn ook weer gevuld met boormeel. DE SCHADE VAN DE GROTE HOUTWORMKEVER.


De grote houtwormkever tast hoofdzakelijk loofhout aan, eiken , iepen, . Het diertje wordt daarom ook beschouwd als een van de insecten die het meeste schade aankunnen richten.

Tot slot kunt u in het hout zien of er kleine gaatjes aanwezig zijn. Dit zijn de zogeheten uitvliegopeneingen. En hieruit vliegen de Houtwormen nadat ze zich ontpopt hebben tot een volwassen . Weet je wel heel zeker dat het een boktor is?


Meestal vindt men eerst overal boormeel of gaatjes en ziet men de boktorren niet eens. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat er een gelijkende tor via het raam binnen is komen vliegen. Ik zou niet gelijk al actie ondernemen door alles weer te laten behandelen. Onlangs was ik weer bij een woning en je kunt zelf veel doen om de boktor te herkennen en te bestrijden.


De huisboktor heeft zich gedurende de laatste decennia in ons land ontwikkeld tot één van de schadelijkste houtvernielende insecten.

Boktor in het hout kun je snel goed verhelpen. Niets doen en afwachten totdat ze uit zichzelf verdwijnen werkt niet. Deze cyclus herhaalt zich continue.


Een uitgebreide vakkundige inspectie gevolgd door een professionele behandeling . Want zodra de larven van boktorren volwassen aan het worden zijn, verpoppen ze zich, vliegen ze uit en hebben dan nog maar één doel, en dat is voortplanten. De jarenlange cyclus herhaalt zich dus. De boktor tast hoofdzakelijk naaldhoutsoorten, welke vooral veel worden gebruikt in vloeren en kapconstructies van huizen en andere gebouwen. De kever vormt vaak ook een ware plaag voor houtopslagplaatsen en schuurtjes.


In tegenstelling tot de houtworm kan de boktor zeer goed vliegen en kan zich zodoende dus . De kevers knagen zich vervolgens een weg naar buiten via ovale uitvlieggaten van ongeveer een centimeter met ruwe randen en vliegen uit om zich, in de korte levensperiode die. Het is dus zeer belangrijk, wanneer u constateert dat uw hout is aangetast door larven van de boktor , deze zo snel mogelijk te bestrijden. Wereldwijd zijn er meer dan 33. In principe doet een groot aantal van deze soorten geen vlieg kwaad.


Hun nakomelingen kunnen echter wel veel schade aanrichten. En voor nakomelingen zorgen, dat is nu net één van de favoriete bezigheden van de boktor. Ook de boktor heeft echter schadelijke larven.


Deze larven eten hout, en vooral zacht hout. De beestjes boren door het hout en laten daardoor zaagsel achter bij gaatjes die ze net in het hout hebben geboord. Als de larven volwassen worden, leggen ze eitjes en vliegen ze uit.

Stappenplan Vermin Control heeft jarenlange ervaring met insecten bestrijding, zoals wespen, vliegen , vlooien en kakkerlakken. De volwassen kever eet geen hout meer. Ook voor het bestrijden van boktor en houtworm kunt u bij ons terecht.


Ongediertebestrijding zonder voorrijkosten! De misvatting bij veel mensen is dat niet de volwassen boktor schade brengt aan het hout, maar de larven van de boktor. De boktor legt eitjes in het hout en verlaat ook direct weer het hout. De eitjes komen uit en de larven banen zich een weg door het hout. Zodra de larve een volwassen boktor is geworden vliegt het . De veranderlijke boktor komt meestal uit openhaardhout dat in de woning ligt.


Deze boktor kan niet de meubels in uw woning aantasten. In de zomerperiode komen de boktorkevers tevoorschijn. Een volwassen huisboktor is 1. Zij leggen dan hun eitjes, die na tot weken uitkomen en zich ontwikkelen tot larven.


Het proces van larve naar een volwassen boktor kan tot jaar duren. Op een ochtend liep de tor met gebogen hoofd naar de boktor toe. Hij bleef in de deuropening van de schuur staan, waarin de boktor juist een paar vleugels voor de potvis maakte, die ook wel eens wilde vliegen. Je weet hoe somber ik ben. De boorgangen zijn gevuld met het boormeel van de larven.


Het boormeel heeft een grove structuur en ronde excrementen van ca. Zij vliegen het liefst bij een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.