maandag 3 december 2018

Stenen erfafscheiding

Stijlvolle toevoegingen aan uw tuin zijn mooie steenkorven. Deze korven, ook wel schanskorven genoem maken uw tuin gezellig en worden vaak als omheining of erfafscheiding gebruikt. Maar de mogelijkheden zijn nog veel breder bij Gabinova.


U kunt de korven namelijk ook gebruiken als bloembak of tuinbank! Door onjuiste informatie heeft mijn eerste buur een muur op zijn erf tegen de erfafscheiding geplaatst. Nadat onduidelijkheden waren opgelost, heb ik de helft van de prijs van de muur betaald.

Met mijn nieuwe buur zit ik een onmin aangaande het feit dat ik een klimop tegen de muur laat groeien. Een leuk overzicht met hele originele ideeën voor je erfafscheiding. In deze situatie zie je nog een keer de opgestapelde stenen. Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens?


Dan is dit gezamenlijk eigendom. De schanskorven of steenkorven kunnen toegepast worden in particuliere tuinen als erfafscheiding , schutting en decoratief element. Door de verschillende soorten split en stenen past het in iedere tuin.


Zowel in een landelijke tuin . Wilt u een erfafscheiding plaatsen, zoals een schutting, hekwerk of haag?

Dan moet u zich aan een aantal regels houden. En dat u uw buren op tijd laat weten wat uw plannen zijn. U kunt dan samen mogelijke opties bespreken, dat voorkomt misverstanden. Een muur van steen is niet het snelste gezet wegens het metselwerk en het is relatief duur. Dit zie je vaak bij oudere rijtjeshuizen: tussen betonnen palen . Schutting of erfafscheiding plaatsen.


Erf en pereelsafscheidingen. Een schutting of perceelsafscheiding bouwen is meestal vergunningsvrij. Alleen wanneer u in het voorerf een schutting plaatst hoger dan één meter, dan is deze omgevingsvergunning plichtig. In het achtererfgebied is de schutting tot een hoogte van 2 . Als u een heg of een rij coniferen als erfafscheiding wilt planten heeft u hiervoor nooit een omgevingsvergunning nodig. Maar u moet natuurlijk ook in die gevallen wel eerst met uw buren overleggen over de plaats van de afscheiding.


De voor- en achterkantbenadering. Belangrijk is waar u een schutting of . Een scheiding tussen twee naast elkaar gelegen tuinen heet een erfafscheiding. Een erfafscheiding is gemaakt van steen , hout of ander ondoorzichtig materiaal. Bijvoorbeeld een schutting.


Achter het huis mag de erfafscheiding maximaal meter hoog zijn.

Vóór het huis is de maximale hoogte meter. Stenen bloembakken die als erfafscheiding gebruikt kunnen worden. De blokken kunnen gevuld worden met planten.


Toestemming kunt u aanvragen door ons een brief of e-mail te sturen, waarin u precies uitlegt wat uw plannen zijn. In deze kwaliteitswijzer kunt u lezen welke kwaliteitseisen de WSP stelt aan stenen erfafscheiding bij de woning. Deze eisen hebben betrekking op de bouwtechnische staat, de veilighei het. Als de buren toestemming hebben gegeven. Buren kunnen onderling afspreken hoe dicht de heg of heester bij de erfgrens wordt geplant.


Zet deze afspraken wel op papier. Men moet namelijk kunnen bewijzen dat de buren toestemming heb-. Sloop van eigen schutting leidt alsnog tot onrechtmatige daad.


Voor een erfafscheiding vóór het huis is één meter het maximum. Het is overigens mogelijk dat uw gemeente in een gemeentelijke verordening iets anders heeft voorgeschreven. Daarmee dient u dan rekening te houden.


Onder een muur wordt verstaan iedere ondoorzichtige afsluiting van steen , hout, . Plannen voor een nieuwe tuin met passende erfafscheiding of schutting? Steenkorven BV realiseert voor u een moderne tuinafscheiding van schanskorven. Ook kunt u kiezen voor de schutting met een wild verband motief.


Het lijkt dan meer op een muur, met een meer natuurlijk uiterlijk. De stenen zijn hier telkens van een ander formaat. Zelfs de betonpalen worden in hetzelfde steenmotief geleverd en zelfs bovenop de platen komt een rand die op echte stenen lijken.


Een populaire vorm van erfafscheiding op dit moment, zijn schanskorven. De mogelijkheden zijn bijna oneindig, dus je vindt altijd wel een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.