maandag 10 december 2018

Houtworm doden

U bent daarbij echter wel afhankelijk van de situatie: wanneer de houtwormen in de kap van uw woning zitten, wordt het doden door invriezen moeilijk. Dat geldt ook voor kozijnen en andere grote houten voorwerpen die vastzitten en . Wanneer een heel huis besmet is met houtworm , kunt u ervoor kiezen om de houtworm te vergassen. Hierbij wordt in het hele huis een gas ingebracht.


Daardoor worden alle houtwormen en eitjes gedood.

Het vergassen van houtworm of boktor is heel radicaal: de diertjes gaan gegarandeerd dood. Deze giffen blijven bovendien langdurig werkzaam en doden eitjes, larven, kevers en zelfs poppen die pas jaren later uitkomen. IJsvorming in het lichaam van larven van de gewone houtworm Anobium punctatum betekent de dood van deze larven.


Vrieskou kan daarom worden gebruikt bij de bestrijding van houtwormlarven in aangetast hout. Om het invriezen te optimaliseren is kennis over temperatuureffecten bij houtwormen essentieel. De houtworm is de larve van de houtkever.


Die legt eitjes op onbehandeld hout. De larve vreet zich in het hout en maakt kleine gaatjes.

Uit die gaatjes valt boormeel en houtstof. Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden? Gelukkig weet oma raad met haar huismiddeltjes. Dit zal een groot gedeelte van de Houtwormen doden. Alleen Houtwormen die heel diep in het hout zitten, en larven en poppen zullen hierdoor vaak niet gedood worden.


Waardoor deze manier van Houtwormen zelf behandelen meestal niet effectief is. Om tij moeite en geld te besparen raden we u deze methode . Dit gebeurt onder een temperatuur van -graden Celsius. Mocht u er zeker van zijn dat de houtwormen slechts in een aantal kleine voorwerpen zitten, dan kunt u dit ook zelf doen. Stop het houten voorwerp in een plastic zak en leg het twee weken lang in de vriezer.


De kou zal de Houtwormen doden. Onze lokale bestrijder helpt u snel af van de houtworm. Na het bestrijden van de houtworm krijgt u van ons een garantiebewijs. Hiermee bent u gegarandeerd verlost van dit vervelende ongedierte en uw hout is weer mooi hout.


Neem direct contact op met De Bestrijdingsbrigade voor meer informatie! Een relatief eenvoudige methode is het besmeren van hout met houtworm met petroleum of lampolie.

Hierdoor gaan alleen de houtwormen dood die in aanraking komen met het petroleum. De larven of eitjes diep in het hout worden hierdoor niet aangetast. De besmetting wordt dus niet effectief bestreden, na enkele jaren . Tegenwoordig zijn er complete pakketten te koop waarmee je zelf houtworm kunt gaan bestrijden in je dak of andere houten delen van je huis. Daarbij krijg je het chemische middel om de houtworm te doden , handschoenen, een spuitbus, pluggen om het middel diep in het hout aan te kunnen brengen en meer. Tijdens dit proces is er eigenlijk geen sprake van houtworm verwijderen.


De ongediertebestrijding zal namelijk trachten om de houtwormen in het hout te doden en ervoor te zorgen dat zij zich niet verder voortplanten. Na het doorbreken van de voortplantingscyclus kan het aangetaste hout worden gerepareerd. Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits.


In dat geval heeft u zeker nog houtworm in de kast zitten. Het gevaarlijke trouwens is dat de houtworm dan ook zich kan verspreiden naar andere houten elementen in uw woning. U kunt dan een groot probleem krijgen.


Gespecialiseerde bedrijven kunnen u helpen met het effectief doden van de houtworm in uw kast en zo . Er zijn giffen die ook nieuwe larven van boktorren doden , die pas jaren later uitkomen. Het gif, eenmaal aangebracht, blijft dan langdurig werkzaam. Het kenmerkende bij een houtworm bestrijding is dat het besmette en aangetaste hout meerdere malen ingespoten wordt. Door van het behandelde hout te eten gaan de larven dood en feitelijk is dit de manier van houtworm bestrijding.


Het bestrijdingsmiddel trekt vervolgens in het hout. Het middel in het hout is een aantal . Zodra uw woning of ander type object last heeft van houtinsecten, waaronder houtworm , is een houtworm gassing een mogelijkheid om deze insecten af te doden. Door houtworm te gassen worden de aanwezige houtinsecten 1 afgedood middels het gas genaamd Sulfuryl Fluoride (merknaam Vikane).


Het product is gebruiksklaar en hoeft dus niet meer verdund te worden. Houtwormdood is een product dat zowel op nieuw hout, als op reeds aangetast hout gebruikt kan worden tegen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.