donderdag 13 december 2018

Waar kunnen ratten niet tegen

Af en toe is chloor een handig hulpmiddel voor de dierplaagbestrijder, niet vanwege de blekende, schoonmakende of desinfecterende werking, maar om de geurverspreidende eigenschap van het middel. Er zijn allerlei mogelijkheden om ratten te bestrijden. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen op de markt of je schakelt een professionele ongediertebestrijder in. Wil je zelf ratten bestrijden?


Dat is mogelijk met huismiddeltjes.

Heb je nog steeds last van . Als je namelijk de leefwijze weet van het beestje waar je overlast van hebt dan weet je ook beter wat je er tegen kunt doen. Ze hebben alle drie een overeenkomst en die is dat ze snelgroeiende snijtanden hebben die ze moeten afslijten omdat ze anders niet meer kunnen eten. TIPS tegen muizen en ratten. Bewaar de brokken in een gesloten bak en ruim het eten wat uw huisdier niet opgegeten heeft direct op.


De meest gegeven tip tegen ratten en muizen is een kat. De vakbekwame ongediertebestrijders van Rentokil weten waar ratten binnen kunnen dringen en helpen u graag met het aanbrengen van rattenwering.

Geef ratten geen kans en zorg ervoor dat ze niet kunnen binnenkomen. Preventieve maatregelen tegen ratten. Daar kunnen ze dus niet tegen.


Maar je hebt toch ook vergif in doosjes waar andere dieren behalve muizen en ratten niet uit kunnen eten? De bruine rat wordt ook wel 'rioolrat', 'waterrat' en 'stadsrat' genoem maar de meeste mensen noemen hem kortweg 'rat'. Ratten zijn erg slim en. Bruin staat voor de soort, dus ze zijn niet altijd bruin van kleur.


Muizen kunnen verjaagd worden met gelui of eigenlijk met ultrasone tonen. Dit zijn schommelende geluidsgolven met een frequentie die dusdanig hoog is, dat deze niet te horen zijn met ons menselijk gehoor. Dit klinkt ideaal, stop een apparaatje in het stopcontact en de muizen blijven weg, helaas werkt dit niet zo. Wanneer de ratten zich steeds minder schuw gaan gedragen en niet bang lijken te zijn, dan kan het betekenen dat ze zich de leefomgeving inmiddels al.


Dan kunnen de ratten vrij komen en gaan ze - veelal tegen wil en dank - op zoek naar een andere verblijfplaats. Waar nodig, bijvoorbeeld in de buurt van kippenrennen of volières, is het plaatsen van een enkel voor de rat bereikbare lokaasdoos, geen overbodige luxe. Niet vreem want de dieren zijn aan een opmars bezig in Nederland. Niet alleen tasten ratten je woongenot aan en kunnen ze enorm veel vernielen, van kabels en levensmiddelen tot hele rieten daken, ze brengen ook ziekten over.


Echter, wanneer deze wordt opengebroken voor bijvoorbeeld onderhou dan kunnen deze ratten gemakkelijk naar buiten.

Na de werkzaamheden is het riool niet meer toegankelijk en zullen de ratten zich elders moeten vestigen. Gaat u bij overlast van ratten dan ook na waar het dier vandaan kan zijn gekomen. Zo kan het ongedierte er niet bij. Ook het voedsel voor huisdieren vinden ratten lekker.


Bewaar dat dus ook op een plek waar ratten niet bij kunnen. Hoewel het eten voor huisdieren niet helpt om . Overlast van ratten in huis voorkom je door te zorgen dat ratten niet naar binnen kunnen en door voedselresten in afsluitbare bakken te bewaren. In Nederland staat de bruine rat al. Bij onjuist gebruik worden ratten namelijk resistent tegen gif, en ook nuttige of beschermde dieren gaan dood. Sommige klemmen en vallen . Weten of u een rat in huis hebt, is niet altijd even eenvoudig.


Een rat is namelijk een nachtdier en de kans dat u hem tegenkomt is dus klein. Wacht niet te lang met het inroepen van hulp want . Veel mensen weten niet dat de zwarte rat gevaarlijk is. Vermoedt u dat u last heeft van.


Zwarte ratten komen overal voor waar organisch voedsel aanwezig is. Het zijn echte vruchteneters,. Ook als u nog geen enkele rat bent tegengekomen , kunnen er indicaties zijn van een zwarte rattenplaag in huis. Hoe weet je waar de ratten zich bevinden? Die her- ken je aan de uitwerpselen of pootafdrukken.


Ga daar dus eerst naar op zoek, voor je iets onderneemt. Nog een tip: een nest her- ken je aan de ronde opening, net groot genoeg om de rat . Dat druist helemaal in tegen mijn pricipes en hoe maak ik dan dat er geen onschuldige slachtoffers vallen? Er zullen maar weinig voederplaatsen zijn waar niet een (flink) deel van het voer in rattenmagen is verdwenen.


Als het gaat om een huis situatie kun je het beste kijken waar ze vandaan komen , de toevoer zeg maar. Je moet als eerste een preventie aanmaken dus zorgen dat ze niet meer naar binnen kunnen komen zoek of je gaten hebt of dat ze misschien via een deur die open staat naar binnen komen of wat dan ook vaak zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.