maandag 17 december 2018

Houtworm verspreiding

Houtworm kan zich verspreiden naar ander hout door het aanleggen van tunnels. Ook kunnen de kevers waarvan houtworm de larve is eitjes leggen in ander hout. Deze kevers kunnen goed vliegen en zich zo verspreiden.


Ze verspreiden zich vooral over vochtig hout op kamertemperatuur. Voorkom verspreiding met onze .

Het is belangrijk om deze insecten en hun gebroed ( houtwormen ) zo snel mogelijk te bestrijden. De kevers vermenigvuldigen zich namelijk snel en zonder dat je het merkt. Bovendien verspreiden houtwormen zich van houten vloeren naar kozijnen naar meubels naar constructiebalken.


Voordat je het weet is je hele huis . Ze zullen dan niet geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld sparrenhout, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze zich zullen verspreiden naar al het aanwezige hout. De kans is groter dat de haard zich zal verderzetten in hetzelfde meubel waarin de houtworm geboren is. De volwassen houtkever zal in hetzelfde meubel .

Hout met een hoge vochtigheid geniet warme belangstelling van de houtworm. De kever is een goede vlieger en kan zich gemakkelijk verspreiden. Aantasting is te zien door hoopjes boormeel.


De bestrijdingsmiddelen die een huis in een keer kunnen ontwormen zijn verboden (terecht). Dus mijn filosofie is om beginnende plekken rigoreus aan te pakken met alle middelen . Dan komt aantasting voor door de gehele houtdoorsnede. Wil je precies weten wat een voor jou gaat kosten . In dat geval heeft u zeker nog houtworm in de kast zitten. Het gevaarlijke trouwens is dat de houtworm dan ook zich kan verspreiden naar andere houten elementen in uw woning. Je voorkomt aantasting door houtwormen als je het hout beschermt met verf, was of beits.


Houtworm bestrijden, elke huiseigenaar van een wat oudere woning krijgt er wel eens mee te maken. En hoe bestrijd je houtworm ? De houtworm tast vloeren, balken, houten fundamenten of daken, meubels en ook raamkozijnen aan. Daarom moet houtworm zo spoedig mogelijk bestreden worden, om verspreiding van het probleem te voorkomen.


Houtwormen kunnen jarenlang in het hout leven, voordat ze uitkomen.

Hoewel veel consumenten bij houtwormen aan een worm denken, is de houtworm in werkelijkheid een kever. Als de eitjes uitkomen, begint de . De officiële benaming van. Een houtworm komt nooit alleen: vaak bevat een stuk hout tientallen wormpjes die evenzoveel gaatjes boren.


Hoe ze zich verspreiden. Sterft houtworm bij koud weer vanzelf of overleven ze de winter? Zo nee wat voor maatregelen dan te nemen? Het is op houtwerk wat geen dienst doet, maar op verspreiding zit ik ook niet te wachten. De locatie is mijn houthok voor opslag van haardhout.


Daarbij heeft u het probleem dat boktorren vaak dieper in het hout zitten of zich gemakkelijk verspreiden in meubels en andere houtoppervlaktes. Zo is het bij een vloer waarschijnlijk zo, dat bij aantasting van de boktor niet alleen het houtoppervlak, maar ook de onderliggende laag aangetast is. Dit maakt bestrijding van dit . Soms is het niet meer mogelijk om het hout te behandelen en de houtwormen te bestrijden. Dan moet het hout vervangen worden.


Huiszwam vraagt om directe vakkundige behandeling, om verdere verspreiding en aantasting van gebouwen te voorkomen. Rentokil Property Care is de specialistische afdeling van Rentokil voor het behandelen van houtworm , rot, vocht en houtbeschadigingen. De verspreiding van houtworm gebeurt dus razendsnel. Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beter beeld te krijgen van de houtwormbestrijding kosten. Goedkoopste houtwormbestrijding.


Heb je op dit moment alleen nog houtworm ontdekt . Van deze insecten, vaak ook houtwormen genoem kunnen enkele. Verder verspreiden ze zich ook door kernhout bij houtsoorten zonder een kleurverschil tussen spint- en kernhout, zoals bij vuren en dennen. In deze gevallen tasten ze.


Vervang aangetaste delen. Door houtworm aangetast hout kun je het beste niet meer gebruiken. De houtworm kan namelijk ook overstappen naar andere delen, waardoor het probleem alleen maar groter wordt.


Deze kleine kevers hebben een langwerpige tot ovale vorm. De kleuren variëren van licht- of roodbruin tot zwart. Het wijfje is iets lichter van kleur dan het mannetje.


De kop wordt meestal afgedekt door het halsschild. De lichaamslengte varieert van tot mm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.