maandag 18 februari 2019

Gasdrukregelaar vervangen

Als je op internet zoekt is er veel, soms tegenstrijdige, info over het vervangen van een gasdrukregelaar. Wie kan hierover een echt goed antwoord geven en. Er is wettelijk niets over geregeld. Het ANWB-advies is om oranje propaanslangen elke vier à vijf jaar te vervangen en de zwarte butaanslangen elke twee jaar.


Tussentijds moet je wel regelmatig controleren op beschadigingen en scheurtjes. Veel caravanners vragen zich af wanneer de gasslang en drukregelaar vervangen moeten worden.

U kunt de antwoorden op veel plaatsen vinden en meestal zit er een groot verschil in de jaartallen. Op de oranje slang staat tegenwoordig in jaartal. Controleer regelmatig het rubberen ringetje in de drukregelaar , het membraan genoem op scheurtjes. Dit membraan dat gebruikt wordt in de drukregelaar om de gasdoorstroom te reguleren, kan uitdrogen of scheuren waardoor er gas kan lekken. Het rubberen ringetje van de drukregelaar kan eenvoudig vervangen.


Let u er bij het aansluiten van de drukregelaar goed op dat deze dezelfde gasdruk aangeeft als de aan te sluiten apparatuur (of mbar). Gebruik nooit een drukregelaar met afblaasbeveiliging bij open verbranding zoals bij kachels en barbecues. Wij raden u aan een gasdrukregelaar om de vijf jaar te vervangen.


Onlangs heb ik mijn drukregelaar en ook de gasslang vervangen , waarbij ik tegen de volgende zaken aanliep.

Let op bij de koop van de drukregelaar wat de werkdruk van uw installatie is. Daar deze aankoop in een opwelling gebeurde had ik dus de verkeerde aangeschaft. Dit was geen probleem, een . Draai het koppelstuk naar links op de drukregelaar en span goed aan.


Plaats de kop van de drukregelaar op de kraan en draai de moer met de hand naar de linkerkant. Indien de bellen op de slang zelf verschijnen, moet deze absoluut vervangen zijn omdat hij poreus is geworden. Geperst op speciale leiding welke nooit meer vervangen hoeft te worden! Enig idee hoe oud die is?


Gasslang in je caravan of camper. Of bij welke leeftijd je ze moet vervangen ? Na wat zoekwerk in dit forum kan ik het antwoord nog niet vinden. Sorry als ik iets dubbel plaats. Vorige week werd ons bij een keuring van VVN geadviseerd de gasslang en gasdrukmeter te vervangen.


Op de slang vonden we een datum, op de meter uiteindelijk ook. Ergens las ik dat een regelaar jaar . Een gasdrukregelaar met gasslang zorgt voor een constante druk. De druk in de fles is namelijk veel hoger dan de druk die je nodig hebt om te barbecuen.


Voordat je de gasfles aansluit op de barbecue, check je welke gasdrukregelaar je nodig hebt.

Gasdrukregelaar met crashsensor voor het systeem met enkele gasfles voor veilig gebruik tijdens het rijden. Wanneer er geen gasdrukregelaar bij jouw barbecue . Vervangen door ander te vergelijken apparaat. Ingangsdruk – bar. Ook de gasdrukregelaar heeft een beperkte levensduur. Het advies is de regelaar voor propaan uiterlijk na (beter is 5) jaar te vervangen.


Voor butaan is dit (beter is 3) jaar te vervangen. Op de drukregelaar is de fabricagedatum vermeld! Zorg ervoor dat u elke koppeling goed vastzet met een deugdelijke slangenklem!


Kan ik een fles zelf vullen of aan de pomp laten vullen? Wat is het verschil tussen gassen? Waarom een drukregelaar ? Ik heb een gaslek, wat nu? Bezorgen jullie ook gasflessen? Hebben jullie ook (rol) kachels, terrasheaters en . Hoe merk je dat deze stuk is, geeft hij dan meer gas aan het apparaat, of komt er dan helemaal geen gas meer uit.


Kun je de drukregelaar zelf testen of is het gewoon om naar een aantal jaren ze maar te vervangen. Heb er bij de caravan en ook nog thuis voor de . Hoi, ik heb een nieuwe gasslang en drukregelaar gekocht, omdat het tijd wordt om deze te vervangen (gasslang heeft al zichtbare droogtescheurtjes). Nu dacht ik dat de slang vastgeschroefd zou zitten aan de zijkant van de keuken, maar als ik deze los probeer te draaien lukt dit niet.


Ongeacht of er butaan of propaan in de fles zit, loopt de druk in de gasfles op naarmate de buitentemperatuur stijgt. Zet de fles daarom niet in de volle zon. Als vuistregel geldt dat je de regelaar om de tien jaar moet vervangen.


De levensduur van een regelaar is eindig en moet na een aantal jaren preventief vervangen worden. Alleen tussen het vaste, metalen leidingnet en de drukregelaar in de gaskast mag een speciale (rode en van een uiterste gebruiksdatum voorziene opdruk) gasslang gebruikt worden. Door meer of minder gas af te nemen, zou de lage druk echter variëren. Daarom gebruikt men in de gasdrukregelaar een membraan, dat afhankelijk van de lage druk, de doorstroomopening kan verkleinen of vergroten.


Zo blijft de gasdruk constant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.