donderdag 21 februari 2019

Niet alleen kunnen zijn

De kunst van het alleen zijn - Mauve Clouds, bewustwording en groei, spiritualiteit, alternatieve geneeswijze, spirituele wegen, persoonlijke groei, persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk bewustzijn, bewustzijn, niet alleen kunnen zijn , weglopen voor de waarhei vluchten voor jezelf, gevoel en gedachten vermijden, . Toch blijf ik het lastig vinden om alleen thuis te zijn en zitten. Ik sport veel en werk veel en onderneem veel met vriendinnen etc. Weekenden vaak uit zodat ik maar niet alleen hoef te zijn.


Maar savonds komt dat gevoel van alleen zijn waar ik absoluut niet goed tegen kan.

Ik mis zo ontzettend iemand om . Als je me niet gelooft dan kun je dingen doen. Een woordenboek pakken en de woorden “eenzaam” en “ alleen ” opzoeken. Of je kunt jezelf de moeite besparen en verder lezen.


Het klopt dat beide in verband met elkaar kunnen staan. Gevoelens van leegte, gekwetsthei boosheid of teleurstelling kunnen bij iemand met borderline zo heftig zijn , dat deze spanning alleen afgewend kan . Ik kan niet alleen zijn , het is een klacht waar steeds meer mensen last van hebben.

Lees hier wat je kunt doen als je het lastig vindt om alleen te zijn. De maatschappij waarin we leven heeft deze voortdurende angst om niemand in de buurt te hebben versterkt en verstevig de angst om alleen te zijn. Deze angst heeft tot veel stoornissen gelei zoals emotionele afhankelijkheid. Mensen die dit probleem hebben kunnen niet zonder hun partners omdat ze . Ik weet niet of meer mensen er hier last van hebben, maar ik kan heel erg slecht tegen alleen zijn. We gaan alleen naar het toilet toe, zijn alleen op het kantoor aanwezig of zitten gezellig samen thuis met vriend of vriendin, maar hij of zij moet naar werk of naar het eigen huis toe.


Allemaal nare situaties voor een autofoob (iemand die lijdt aan autofobie). Omdat we vaak niet kunnen voorkomen dat we . Wat je ziet is dat veel mensen niet alleen kunnen zijn. Ze raken als het ware in paniek.


Ze vinden zichzelf zonder betekenis als ze niemand om zich heen hebben. Alsof je alleen van waarde bent als iemand je ziet! Dus doen ze er alles aan om dit te vermijden: ze zijn geen avond thuis . En je kan dan alles en iedereen mobiliseren en bij je laten slapen maar je zal er gewoon aan moeten wennen, je zal er achter moeten komen waarom je je eenzaam voelt als je alleen bent, je hebt je katjes, je huisje en jezelf, je hoeft niet eenzaam te zijn als je alleen bent en alleen zijn is zo erg niet.


Sommigen verwarren alleen zijn met eenzaamheid en associƫren het vaak ten onrechte met iets wat slecht is of niet hoort. Lifehack zette dingen op een rij waarvan je pas gaat genieten als je je alleen zijn accepteert.

Je geniet meer van je relaties. Wie geregeld alleen is en daar van geniet, zal merken . Hierna MOET ik altijd weer alleen zijn om deze prikkels te verwerken. Als ik dit niet doe, dan wordt het allemaal te veel.


Nu ben ik opgegroeid in een principe dat je veel vrienden en kennissen moet hebben. Anders ben je zo alleen en eenzaam. Dit is bij mij dus aangepraat. Voor anderen kan het misschien wel zo zijn dat . Het onvermogen om alleen te kunnen zijn leidt immers aantoonbaar tot paniekreacties, die ook tot uiting komen in sterke lichamelijke klachten en in het ergste geval met zelfmoord kunnen eindigen.


Daarom moet een roep om hulp niet licht worden opgevat. Aan de andere kant moet men zich ook niet te vaak of te lang . Niet alleen kunnen zijn. Dit probleem komt heel vaak voor bij mensen met een hond.


Dat is ook begrijpelijk omdat veel mensen er niet bij stil staan dat een hond een roedeldier is en eigenlijk helemaal niet alleen kan te zijn. De fokker kan niet veel aan voorbereiding doen, de moeder en nestgenoten zijn er altijd bij. Ben jij iemand die niet goed alleen kan zijn , dan is het volgens Roos niet geheel onverstandig om voor jezelf te bedenken waarom je dit zo vervelend vindt.


Het kan bijvoorbeeld zijn dat je vlucht zodat je niet hoeft na te denken of je wel gelukkig bent met jezelf, je baan of je leven. Veel eenzame mensen vinden het niet fijn om alleen te zijn , ze zijn alleen het contact met de buitenwereld verloren en weten niet hoe ze dit terug krijgen. Het is prima om alleen te zijn , en je moet jezelf kunnen vermaken. Verlatingsangst of niet alleen thuis kunnen zijn bij honden: Veel honden hebben problemen om alleen thuis te blijven en laten dat op allerlei manieren blijken. Eenzaamheid wordt vaak onterecht geassocieerd met alleen zijn.


Ouderen die in een verzorgingstehuis zitten en – als het een beetje meezit – eens in de week bezoek krijgen, diĆ© zijn eenzaam. En hoewel dat niet verrassend is, wil het niet zeggen dat mensen met een druk sociaal leven zich niet eenzaam kunnen voelen. Honden zijn roedel dieren.


Dit betekent dat het onnatuurlijk voor een hond is om alleen te zijn. Echter, mits het alleen zijn goed is aangeleer kan een hond prima een aantal uren alleen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.