vrijdag 15 februari 2019

Hoe krijg je muizen weg

Ze kunnen ziekten overbrengen en je huis vervuilen met uitwerpselen en urine. Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen. Tref je ze toch aan, dan kun je ze vaak met milieuvriendelijke . Met onderstaande informatie krijg je een aantal oplossingen voor dit probleem.


Het eerste wat je dan ook denkt is: “ Hoe moet ik de muizen verjagen”.

Om muizen te verdrijven kunt u het volgende gebruiken. Eucalyptus olie (niet op alcohol basis)in water doen. Het potje ergens neer zetten waar je muizen hebt en de muizen blijven zeker tot mnd weg. Ze worden namelijk misselijk van de geur en blijven weg.


Je zet een soort kooitje weg dat ook wel bekendstaat als “levende muizenval ”. Hoe minder nestmateriaal aanwezig is en hoe moeilijker het voor muizen is om zich van binnen naar buiten en van kamer naar kamer te verplaatsen, des te moeilijker het voor . De muizen doden kan door ze te bestrijden met één van de gifsoorten of vangen met klemmen cq elektrische muizenvallen.

De muizen zijn wel enige tijd weggebleven maar kwamen uiteindelijk toch wel weer terug. Haal direct na de maaltijd al het voedsel weg dat je huisdier niet opgegeten heeft. Een kat die goed muizen kan vangen zal binnen korte tijd de muizenpopulatie uitgeroeid hebben en jaagt bovendien nieuwe muizen weg die je huis binnen . Hoe kun je muizen in huis voorkomen? En als je muizen hebt, hoe kom je (op een diervriendelijke manier) van ze af?


Radar spreekt hierover met Marlon Mintjes, communica. Naast dat een kat de muizen kan vangen, jaagt hij ze ook weg. De kat geeft een bepaalde geur af die muizen herkennen als . Wilt u muizen weren, dan moet u eerst uitzoeken waar en hoe ze binnen kunnen komen.


Deuren - Een kleine kier onder de deur is genoeg voor een muis. Plaats daarom een deurborstel onder deuren met een kier, zodat muizen niet meer via de buitendeur binnen kunnen dringen. Kabels en pijpen - Veel woningen hebben . Helaas is niet te achterhalen hoe oud deze sporen zijn, tenzij u deze ruimtes regelmatig schoonmaakt.


Controleer de volgende dag of er nieuwe sporen te zien zijn. De pootafdrukken van een muis zijn .

Maar als het huis onverhoopt aan een ander verkocht wordt in plaats dan aan ons weet ik in ieder geval hoe ik de buren kan wegpesten :) Dank je wel. Het kan de hele wijk veel overlast besparen. Hoe vaak hoor je het niet de wijken worden geteisterd door overlast van muizen of zelfs ratten. Met deze ongediertepreventie tips bent u al aardig op weg. Dit is echter nog steeds geen garantie dat u nooit geen muizen in huis zult krijgen.


Het is wel zo dat als er weinig voedsel te . De tweede stap is het weg nemen van voedselbronnen. Sla voedsel op in afgesloten plastic bakken en laat geen fruit van bomen op de grond liggen. Neem zoveel als mogelijk . Rentokil geeft u enkele tips zodat u een eventueel probleem met muizen snel kan oplossen.


Een klein spleetje of gaatje is voldoende voor een muis om zich een weg naar binnen te banen. Kieren onder deuren zijn ook een ingang voor muizen. Dus deuren naar buiten moeten goed afsluiten.


Muizen murwen zich door . Deurborstels onderaan een deur zijn hier erg geschikt voor. Plaats voor ventilatiegaten fijn gaas en dicht grotere gaten met aluminiumfolie. Hoe lastiger de toegangsweg tot je huis, hoe minder snel je last . Woelmuizen zijn heel vraatzuchtig en kunnen hele gangenstelsels onder uw tuin graven.


Soms worden bomen ondergronds volledig opgegeten. U kunt de muizen ook proberen weg te . Ik heb de muis vriendelijk gevraagd weg te gaan, maar geen gehoor. Dus iets wredere manieren zijn helaas dan . Een lokdoosje met muizengif. Je kunt tegenwoordig muizengif krijgen dat het beestje doodt en vervolgens uitdroogt.


Zo krijg je geen stinkerij. Als dat niet kan: gif strooien op een plek waar de muizen bij kunnen. Zorg dat je kat makkelijk de kruiipruimte in en uit kan. Zo heb ik ze weggekregen. Een muizenplaag moeten we altijd zien te voorkomen.


Effectief (preventief) bestrijden van muizen vergt kennis over muizengif en muizenvallen maar vooral ook kennis van de soorten muizen en hun leefgewoontes. Welke soort muis heeft u in huis? Leer hoe je huismuizen kan herkennen, bestrijden, vangen en verjagen. De huismuis is een muf ruiken.


Ook de keutels die ze verspreiden kunnen een hygiënische overlast vormen tot zelfs salmonella verspreiden: vind je de keutels in een pak muesli of een pak noten, gooi het dan onmiddellijk weg. Wie o wie weet hoe ik Tom en Jerry uit huis kan krijgen, voordat ze IN het huis komen en zich tegoed gaan doen aan mijn etenswaren? Wij hebben nu een apparaatje via internet gekocht dat een toon geeft waar muizen voor weg gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.