vrijdag 1 februari 2019

Hoe snel groeit een baard

Zo is pas echt goed te zien hoe snel een baard groeit ! De baard wordt gezien als mannelijk en mannelijkheid wordt doorgaans gezien als een vergroting van de macht. De baard is echter niet bij elke man gelijk gevormd en groeit ook niet bij alle mannen even snel. Factoren die een rol spelen zijn genen en leeftijd.


Hoe ouder je wordt, hoe sneller de baard lijkt . Hier staat een aantal nuttige tips om hoe je een mooie, dikke, volle baard kunt laten groeien.

Wees geduldig, en kijk hoe lang je het kunt laten groeien voordat je gaat trimmen. VitaBeard zegt ervoor te zorgen dat het gezonde gezichtsbeharing bevordert, waardoor de baard sneller en dikker zal groeien. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar juist het trimmen van je gezichtsbeharing zorgt voor een vollere baard. Je moet je voorstellen dat niet elke baardhaar even snel groeit.


Het is dan ook verstandig . Een dieet met veel eiwitten, minder stress, veel water drinken en meer slaap zijn factoren die kunnen helpen bij het sneller laten groeien van de baard. Probeer vooral – de moeilijkste van de drie – stress te vermijden, want dit kan zelfs leiden tot haaruitval en daar zitten we al helemaal niet op te wachten. Het groeien van een de baard is voornamelijk een kwestie van geduld.


Je zal al snel merken dat je dit niet binnen een aantal weken gedaan krijgt.

Vaak blijkt het opbrengen van geduld het moeilijkste te zijn omdat wij Nederlanders toch een vrij ongeduldig volk zijn. Wanneer we iets willen hebben, dan . Vergroot je het testosteron level dan groeit jouw baard sneller. Klinkt erg simpel, maar hoe doe je dit? De makkelijkste en meest bekende manier om jouw testosteron te laten verhogen is fysieke inspanning. Beter gezegd fysieke training , een paar keer per week naar de sportschool doet bijvoorbeeld al . Veel mannen brengen hun haar in model en laten het groeien tot baard , snor, sik of bakkebaarden.


De grootste groep mannen scheert het haar compleet. Vrouwen hebben over het algemeen weinig haar op hun gezicht, met uitzondering van de wenkbrauwen en het dunne vellushaar dat het grootste deel van hun lichaam . Gemiddeld groeit een hoofdhaar ongeveer millimeter per dag. Bij baardharen is dat gemiddeld mm en bij wenkbrauwen mm. De snelheid waarmee haren groeien is verschillend per persoon en . Minoxidil is het enige plaatselijke haargroeimiddel dat goedgekeurd is door de FDA (Federal Drug Administration) voor de behandeling van haaruitval en uitdunnend haar bij mannen én vrouwen.


Dit lijkt dus wat we zoeken, een product voor baardgroeibevordering. Maar hoe werkt dat dan precies? Moeilijk te voorspellen hoe lang het duurt eer je een bepaalde lengte of model kan laten groeien.


Baardgroei ,de snelheid en de plaats, is genetisch bepaald en bij de ene gaat het nu eenmaal veel sneller en groeit het op bepaalde plaatsen meer dan bij de andere. Voor week ziet het er toch al netjes uit .

Baardharen kennen net als alle haren op ons lichaam een groeicyclus. De groeicyclus bestaat uit een groeifase, een overgangsfase, waarin de groei van het haar afneemt, en een rustfase waarin de haren losser komen te zitten. Uiteindelijk vallen ze uit en worden ze vervangen door nieuwe haren . Vanuit een psychologisch standpunt: het is een teken van volwassenheid. En gezien vanuit het standpunt van de vrouw: aantrekkelijkheid en het vermogen om kinderen te vaderen.


Groeien baardharen inderdaad sneller bij extreme kou? Zou wel de Russuische baarden een stukje verklaren. Binnen dagen heb ik al een snor en een baard. En hoe komt het dat bij mijn vrienden het minder snel groeit ? Foto: Mike Baird (Fickr) De mannen onder ons is het vast al eens opgevallen: in de winter lijkt je baard minder snel te groeien dan in de zomer.


Winters kun je met een keer scheren gauw dagen vooruit, en in de zomer kun je de deur uitgaan als Umberto Tan en thuiskomen als vader Abraham. Het laten groeien van baardhaar vergt tijd en geduld (iets wat wij mannen vaak niet hebben) De dichtheid van het haar is afhankelijk van je leeftijd en is. Ik geloof niet in middeltjes om je haar sneller te laten groeien. Mannen die weinig baard hebben, denken vaak ten onrechte dat ze hun baardgroei kunnen stimuleren door zich vaak te scheren.


Een gelijkaardige redenering. Vaak scheren, heeft dus absoluut geen effect op de snelheid waarmee het haar teruggroeit en hoe het eruitziet. In deze gids lees je alles dat je moet weten om een succesvolle baard te kweken en hoe je baardgroei kunt stimuleren.


Wat je ook ziet op reclames, het groeien van een baard wordt niet zozeer bepaald door leeftij afkomst, genen of hoe vaak je nu het bed deelt met een lieftallige partner. In een wereld waar alles snel en vandaag moet kan het rustgevend zijn om te weten wat de belangrijkste factoor voor het groeien van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.