vrijdag 1 februari 2019

Wantsen bestrijden

Lees hier hoe je wantsen kan signaleren en bestrijden. Deze groen, bruin of grijze kevers komen wereldwijd voor. Hun lichaam vormt als het ware groot schild en ze zijn ongeveer anderhalve centimer groot. Typisch voor wantsen is dat ze hun eieren op de achterkant van de bladeren gaan leggen.


Wees voorzichtig met het doden van loopkevers en wantsen , ze kunnen een onaangename geur verspreiden wanneer ze geplet worden.

Wantsen zijn te herkennen aan hun vieze geur die ze verspreiden wanneer ze . Beter is het om kevertjes te vangen en naar. Zelfs na een insecteninvasie is het mogelijk om effectief het ongedierte in uw huis te bestrijden. Zowel binnen als buiten kunt u het aantal . Onkruid kan je op een doeltreffende en milieuvriendelijke wijze bestrijden : in je gazon, tussen je sierplanten, op je oprit of tuinpad.


De eerste vraag die je best stelt is welke planten je ongewenst vindt in je tuin. Zijn paardenbloemen en madeliefjes in het gazon onkrui of is het welkome afwisseling van de groene grasmat? Ze zijn niet snel maar wel taai.

Zijn er veel wantsen dan is dat met insecticide op basis van dichloorvos oid te bestrijden. Heel soms vormen wantsen een plaag in lang onbewoonde woningen, ook . Bedwantsen bestrijden is een lastige klus. Hier geven we u informatie over dit ongedierte en kunt u direct gratis en vrijblijvend in contact komen met een bed bug bestrijder. Hoe zijn de behaarde wants en andere plaagwantsen in de kas biologisch te bestrijden ? Daarover buigen Wageningen UR, Entocare biocontrol CV en telers zich al een aantal jaren. Een val met feromoon-lokstof lijkt een goede manier om wantsen te vangen.


Wel laten de eerste resultaten zien dat de val . Schadelijke wantsen prikken met hun ste- kend-zuigende monddelen in bladeren en. Vervolg op pagina insecten- gaas roof- wantsen. Selectieve middelen maken bestrijding lastiger. De behaarde wants geeft bij komkommer en aubergine de meeste schade: bladschade, . Er verschijnen donkere, kleine prikplekken op bladeren en jonge vruchten.


Later ontstaan bruine vlekken en verkurkingen. Daarnaast komt misvorming van de bloemen en groeitoppen vaak voor. Dit wordt veroorzaakt door groene wantsen die maximaal mm lang zijn.

Bestrijding van wantsen. Meestal gaat het hier over vuurwantsen. Pyrrhocoris apterus), behorende tot de grotere groep van de wantsen.


Eigenlijk gaat het hier over onschuldige, onschadelijke insecten die niet hoeven bestreden te worden. Wantsen worden vaak verward met kevers maar zijn meestal goed te her-. Door een chemische bladluisbestrijding wordt wantsenschade meestal voldoende voorkomen. Bron: Aardappelziektenboek, Aardappelwereld BV - A. Wantsen behoren tot de (onder)orde Heteroptera (ongelijkvleugeligen). Deze orde is onderdeel van de orde Hemiptera (snaveldragers).


Ook de bladluizen, bladvlooien en cicaden behoren tot de snaveldragers. Het insect draagt deze achterwaarts gericht als deze . De berkenwants verstoren of zelf bestrijden is geen optie, want dan gaat het ontzettend stinken. Bovendien zitten ze vaak hoog in een boom.


Het is dus een kwestie van ramen en deuren gesloten houden en hopen dat de wantsen niet binnendringen. Op dit moment zijn er nog geen meldingen van . Vuurwantsen behoren tot de orde van de wantsen. Wantsen kan je duidelijk herkennen aan het driehoekig schildje op hun rug. De vuurwants is echter nog opvallender.


Hij heeft een bloedrode kleur met karakteristieke, zwarte vlekken ( o.a. het zwarte schildje en zwarte stippen op de rug). De diertjes komen uit Azië en de jongste tien jaar stijgt hun aanwezigheid van jaar tot jaar. Oorzaak is vaak gebrekkige hygiëne. Zitten ze in huis, schakel je best professionele hulp in”, zegt de expert. Invasie van bijtende bedwantsen en vlooien.


Alles over wantsen en wat u hier tegen kunt doen. Koop direct uw anti wantsen producten. Economische schade kon echter alleen worden voorkomen door de behaarde wantsen in de luzernestroken chemisch te bestrijden. Voor vangplanten in kassen is dit wellicht een minder wenselijke optie. Verwijderen en vervangen van vangplanten met veel behaarde wantsen zou een alternatief kunnen zijn.


Meer dan in andere jaren wordt de aubergineteelt geplaagd door wantsen. Een plaag die lastig met biologische middelen is te bestrijden. Teeltvoorlichters zien in de praktijk dat zelfs het afgazen van de kas geen garantie is om wants buiten te sluiten.


De wants die overlast veroorzaakt binnenshuis is meestal de bedwants. De naam refereert aan de plek in huis waar doorgaans de meeste bedwantsen zich bevinden, namelijk in en rond het bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.