donderdag 5 april 2018

Hoe hoog mag een schutting

Onlangs hebben wij een klacht ingediend bij de gemeente over de schutting van de buren van onze moeder. Geplaatst en bevestigt op de fundering en bevestigt aan de schutting. Dat geldt ook voor andere afscheidingen . Een schutting aan de voorkant van het huis mag maximaal een meter hoog zijn.


De heg te hoog , de schutting lelijk of de scheidingsmuur bouwvallig.

De erfafscheiding kan een bron van burenruzies zijn. Alle regels voor heggen, schuttingen en andere erfafscheidingen op een rijtje. Iemand bekend mee of misschien het zelfde probleem?


Wij hebben sinds kort een hoekwoning. Nu willen wij binnenkort een nieuwe schutting plaatsen. Nu is ons bij de gemeente verteld dat de schutting niet hoger mag worden dan mtr.


Hebben uw buren een omgevingsvergunning om te bouwen op de plaats waar nu de gemeenschappelijke heg, muur of schutting staat?

Dan mogen ze niet zonder uw toestemming deze erfafscheiding weghalen. De gemeente hoeft niet te controleren hoe het precies zit met het eigendom van de grond. Hoe ver moet een boom of heg.


Vraag: Erfafscheiding hoe hoog? Schutting met daar boven ijzerdraad. Palen met van boven gaas voor. Hoe hoog mag een schutting zijn? Hier krijgt u het antwoord!


Door zorgvuldig te handelen voorkomt u problemen met uw gemeente. Bepaal daarom aan de hand van de onderstaande informatie hoe hoog uw schutting mag zijn. Welke algemene regels gelden er voor de . Wie weet hoe hoog je schutting nu mag zijn? Heeft hij die bouwvergunning niet, dan mag de schutting in de achtertuin maximaal meter hoog zijn. Aan zijn kant is de hoogte van de schutting ok, aan mijn kant is hij dus wel heel erg hoog.


Daarom mag een schutting of tuinmuur aan de voor- en zijkant van de woning niet zo snel zonder omgevingsvergunning worden geplaatst. Geen omgevingsvergunning voor het bouwen nodig.

Nu mag ik dat niet van mijn buurman omdat hij zegt dat zijn haag anders kapot gaat. Maar ik wil het doek langs mijn kant van de haag. Ook heb ik al eens gevraagd om dan samen een houten schutting te plaatsen, maar dat wil hij ook niet. Een erfafscheiding bij een gebouw (van hout of steen) is een vergunningvrij bouwwerk wanneer wordt voldaan aan het volgende. In het algemeen geldt: de erfafscheiding voor de voorgevelrooilijn mag meter hoog zijn.


Tot het huis verkocht werd is er een hoe zal ik het zeggen een beroepszeikerd in gekomen alles wat wij doen mag niet geen geluid nx. In het burenrecht staan regels over de erfgrens en de erfafscheiding. Wie betaalt er voor de schutting ? Hoe dient de hoogte van een erfafscheiding gemeten te worden? En hoe hoog mag de erfafscheiding zijn? De hoogte van een erfafscheiding moet gemeten worden.


Hieronder een voorbeeld van een vergunningsvrije erfafscheiding die maximaal meter hoog mag zijn (bijvoorbeeld op het voorerf). Dezelfde redenering gaat op voor een . Waar mag de schutting staan? Heb ik toestemming van de buren nodig? Kan ik de buurman mee laten betalen?


Nooit iets gemerkt van ongenoegen van buren overeen afscheidingsmuur die 2. Voor het bepalen van de maximale schuttinghoogte gelden voor gemeentes in heel Nederland vrijwel altijd dezelfde regels. In sommige gevallen mag u vergunningsvrij een schutting bouwen. In andere gevallen heeft u een vergunning nodig. Voor het plaatsen van schuttingen op de erfgrens gelden vaak . Wilt u een heg, schutting of hek tussen uw tuin en die van de buren?


Lees hier hoe het zit: wat mag wel en niet en wat doet u bij ruzie. U mag altijd een hek, muur of schutting van maximaal meter hoog bouwen. Er is één uitzondering: als u in een monument of beschermd . Zonder vergunning mag je schutting of je heg maximaal meter hoog zijn. Het kan zijn dat er voor jouw woning andere regels gelden volgens gemeentelijke verordening.


Dit kun je navragen bij de gemeente. Vóór het huis, in de voortuin, geldt een maximale hoogte . Erf en perceelafscheidingen. Wanneer is een erf- of perceelafscheiding eigenlijk vergunningvrij? Wanneer u graag vrij in de tuin zit en geen inkijk wilt, kunt u uw erf afsluiten met bijvoorbeeld een hek, schutting of tuinmuur.


Het is raadzaam om dit wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.