vrijdag 20 april 2018

Vochtige kruipruimte

Oorzaken en gevolgen van natte kruipruimte. Hoe kun je vochtige kruipruimte isoleren? Wanneer een kruipruimte erg vochtig is, kan dat behoorlijk vervelend zijn.


Wanneer vocht zich hier opbouwt kan dat doortrekken naar de rest van de woning, waardoor de luchtvochtigheid in de hele woning te hoog is. De problemen die hierdoor kunnen ontstaan hebben effect op de materialen in uw . Een vochtige kruipruimte is voor veel mensen een groot probleem.

Er zijn talrijke oplossingen op de markt, maar welke werkt het beste? Radar duikt in de wereld van de kruipruimtes en zoekt het letterlijk en figuurlijk tot op de bodem uit. Lees hier de ins en outs ! Zolang de begane grond vloer is geïsoleerd en de kruipruimte voldoende wordt geventileerd is dat geen onoverkomelijk probleem. Vocht in de kruipruimte.


Echter via een te vochtige kruipruimte kan vocht door kieren in de vloer of bij de leidingdoorvoeren via de meterkast . Omdat de kruipruimte van een huis meestal onder het maaiveld ligt is deze erg gevoelig voor vocht. Daarom is het belangrijk de bodem van de kruipruimte te isoleren en zo vochtproblemen op te lossen en schimmelvorming te voorkomen. Isoprofs heeft diverse mogelijkheden om bodem van uw kruipruimte te isoleren.

In ruim van de kruipruimtes van woningen in Nederland is sprake van een ( te) vochtige situatie met allerlei negatieve gevolgen zoals schimmel- en zwamvorming, condensatie en koude vloeren en muren. In veel kruipruimtes staat grondwater en bij hevige regenbuiten kan een kruipruimte volledig onder komen te . De kruipruimte onder onze woning is vochtig. Het vocht slaat door naar de trapkast, meterkast en een beetje naar het toilet, waardoor het in die ruimtes vochtig en muffig ruikt.


Nu lees ik van alles wat je kan doen om dit probleem op te lossen. Kruipruimte laten isoleren, schelpen in de kruipruimte gooien en . Staat er permanent of na hevige regenval water in de kruipruimte? Of voelt deze vaak vochtig en klam aan? Dan kan dat leiden tot verhoogde (relatieve) vochtigheid in de woning. Met name bij woningen met houten vloeren leidt dit vaak tot schimmelvorming op muren en plafonds.


Vorig jaar is er een vocht expert geweest die adviseerde om de kruipruimte vol te laten storten met Drowa chips. Volgens hem zou dat de warmte beter behouden en daarmee ook het ontstaan van vocht tegengaan. Dat hebben we toen niet laten doen, omdat daar op dat moment geen budget voor was.


Last van een vochtige kruipruimte of opstijgend vocht? Een specialist gaat aan de slag met isoleren en ventileren om schimmel tegen te gaan. Heb jij van een vochtige kruipruimte in huis? Door te kiezen voor isolatie van de kruipruimte los je dit probleem definitief op.


En voorkom je vochtproblemen in de woning.

Je bent tevreden over de plek waar je in woont maar je bent niet tevreden over de vochtoverlast die voortkomt uit . Wij zitten met een probleem, wij wonen in een huis van ongeveer jaar ou en dat is gebouwd op een zeer vochtige ondergrond (veen). Grondwater heeft een bepaalde druk, hoe hoger deze druk des te hoger het grondwater komt te liggen. Dat is de oorzaak van een vochtige kruipruimte. Tegen de druk van grondwater kan geen mens wat beginnen, dit is jammer want vocht in de kruipruimte kan nadelige gevolgen voor een woning hebben.


Veel Nederlandse woningen hebben een kruipruimte die onder het hele huis doorlopen. Met de kruipruimte blijft het leidingwerk onder de woning bereikbaar. Vaak zijn de kruipruimtes vochtig en staat er zelfs water in. Dit trekt ongedierte en schimmel aan.


Daarnaast zorgt de vochtige kruipruimte ervoor dat de vloer van het . Die chips (drowa chips) zijn zeker wel geschikt voor natte, vochtige of koude kruipruimtes. Maar ze werken ook isolerend ja. Ik heb al wat gezocht hier op het forum en YPPY heeft bijv.


Ik dacht eerst dat het standaard verpakkingsmateriaal was, maar schijnt toch iets ander materiaal te . Een kruipruimte wordt kurkdroog met TONZON Bodemfolie, woningbreed aangebracht. De folie stopt de verdamping van vocht en remt radongas uit de bodem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.