maandag 23 april 2018

Water in de longen

Een andere naam voor vocht in de longen is longoedeem. Hoewel er vaak wordt gesproken over vocht achter de longen , gaat het bij longoedeem om extra vocht in het longweefsel. Oedeem is de ophoping van vloeistof ( water ) op één plek in het lichaam.


Deze zwelling kan voorkomen in bijvoorbeeld de voeten of de enkels. Het kan ook in organen optreden, zoals de longen of de lever. Ophoping van vocht in de longen heet longoedeem of pulmonaal oedeem.

De belangrijkste oorzaak . Naast oedeem in je voeten of enkels, kun je ook oedeem in je longen krijgen. We spreken dan van longoedeem of vocht achter de longen. Het vocht dat zich in de longen ophoopt is afkomstig uit de bloedvaten. De longen zijn ervoor bedoeld om zuurstof, dat je inademt, aan het bloed toe te voegen en koolstofdioxide vanuit . Dit vocht vult de kleinste vertakkingen van de longen , waardoor dat deel van het longweefsel niet meer goed kan functioneren.


De zwelling die zodoende ontstaat in het interstitium zorgt ervoor dat de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide . Hoest met schuimend sputum is één van de symptomen van vocht achter de longen of longoedeem.

Het kan levensbedreigend zijn en behandeling is noodzakelijk. Links van het hart zijn de longen te wit door vocht. Kleine honden met hartfalen hebben vaak een hartruis. Bij grote honden is deze vaak minder duidelijk aanwezig.


Op het moment dat het slachtoffer geheel ondergedompeld is in water of als de longen gevuld zijn met water is hij niet langer instaat om te ademen en treedt het verdrinkingsproces in werking. Het verdrinkingsproces duurt tot het intreden van de dood ongeveer tot minuten. Het inademen van water veroorzaakt vocht achter de longen die onmiddellijke aandacht vereist, maar wel kan worden verholpen. Wanneer u aan een dergelijke aandoening lijdt is een goede zorgverzekering essentieel.


U kunt hier Zorgverzekeringen vergelijken. Dat verstoort de transportfunctie van het bloed: voedingsstoffen en zuurstof bereiken de rest van het lichaam slecht en afvalstoffen en overtollig vocht komen niet goed genoeg bij de nieren en de longen om van daaruit . Longoedeem ontstaat wanneer de bloedvaten in de long beschadigd worden. De zwelling van het interstitium maakt de afstand tussen de longblaasjes en bloedvaten groter waardoor de uitwisseling . Als iemand vermoord word in bv zijn woonkamer. Erna wordt diegene in het water gegooid.


Waarom zit er dan geen water in diegene zijn longen ? Ze kunnen daaraan zien of diegene verdronken is of niet. Omdat je longen er niet voor bestemd zijn, (of welk ander menselijk orgaan dan ook) om zuurstof uit water te halen.

Als je zuurstof inademt, komt er lucht in je longen , en via de longblaasjes wordt het zuurstof met het bloed uitgewisselt. Dus kort gezeg we hebben geen enkel orgaan waarmee we zuurstof uit water kunnen . De longen raken overbelast, de ademhaling wordt moeilijker en kortademigheid bij inspanning is het logisch gevolg. Wanneer het hart niet genoeg werkt reageert het lichaam door water en zout op te houden. De rechterhelft van het hart heeft niet voldoende pompkracht om het bloed naar de longen te pompen, waardoor ook het bloed in de aders die het zuurstofarme bloed naar de rechterhelft brengen minder krachtig stroomt. Dat heeft weer als gevolg dat het lichaamsvocht minder goed via het stelsel van aders kan worden . We raden elke ouder aan om, wanneer zijn of haar kind een paniekerige situatie onder water gehad heeft waarbij hij mogelijk (veel) water binnengekregen heeft, bij twijfel naar de dokter te gaan.


Die kan kijken of er schadelijke stoffen of vocht in de longen zijn gekomen. Als dat het geval is, is het zaak om . Hij krijgt chemokuur om leven te rekken. Heeft kuren geha en het sloeg aan, dat wil zeggen de tumor was zelfs iets geslonken! Hij heeft wel uitzaaiing ook in het lingvlies. Tot die opeens vocht achter zn longen had.


Nu ligt hij dus in het ziekenhuis met een drainer? Een van mijn parkietje (jaar oud) heeft water in de longen en dat kun je volgens de dierenarts niet met medicatie wegnemen. Het beestje zit er al enkele maanden mee, eerst met reutelende ademhaling, maar dat is nu verbeterd. Het zit wel met zijn kopje helemaal achterover gebogen en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.