vrijdag 13 april 2018

Planten die geen licht nodig hebben

Deze kamerplanten kunnen zelfs in het donkerste hoekje prima overleven. Hoef je dus niet je hele vensterbank helemaal vol te proppen, omdat ze zo nodig licht nodig hebben. Calathea Het patroon op de bladeren van deze plant (in de kleuren roze, wit en geel) zorgt ervoor dat deze plant een perfecte . Dit inspireerde ons om eens op zoek te gaan naar planten die weinig licht nodig hebben.


Als je nogal snel vergeet om je planten water te geven, dan is deze plant perfect voor jou én uiteraard heeft ook deze geen licht nodig.

De Aglaonema binnenplant is een kamerplant die niet veel zonlicht nodig heeft. De Philodendron is een plant die weinig licht nodig heeft en perfect past op beschutte plekjes in de kamer of op kantoor. De plant is ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben , want deze huisplant vereist weinig verzorging. De sanseveria kan overal: licht helpt hem groeien, maar geen licht overleeft hij ook.


De leerachtige bladeren van deze kamerplant zijn zeer tolerant. Ze kunnen tegen weinig zonlicht, maar ook tegen hitte en kou. Je moet wel geduldig zijn met de kwartjesplant , want .

Heeft jouw huis veel donkere plekjes? Dan is het vaak lastig om de juiste plant te kiezen. De meeste planten hebben niet alleen genoeg water en voeding nodig , maar ook genoeg (zon) licht. Wil je je huis toch opfleuren met planten ? Zorg dan dat je de juiste kiest! Dit zijn echte planten , waarbij het vocht in de bladeren is vervangen door milieuvriendelijke prepareervloeistof.


Hierdoor hebben de planten geen licht , water en voeding meer nodig. Op zoek naar een kamerplant, maar je hebt weinig licht in huis? Ontdek deze kamerplanten ! Er is natuurlijk geen plant die niet zonder licht kan, netzoals wij mensen hebben wij ook zonlicht nodig … Ik denk dat sommige planten wel degelijk geen licht nodig hebben hoor. Hoe overleven sommige onderwaterplanten ? Die krijgen ook geen zonlicht. Ik zal seffens ook eens wat rondzoeken naar een . Het huis is geen overlevingsplek maar een leefplek.


Het moet dus niet alleen functioneel zijn! Een manier om jouw huis persoonlijk en gezellig te maken is door kamerplanten aan te schaffen en op leuke plekken te zetten.

Ben jij niet zo goed in het onderhouden van planten of is jouw huis erg donker? Deze onderhoudsvriendelijke planten overleven bijna altijd! Bent u zo iemand geworden die geen planten meer durft kopen omdat u weet dat het groen niet lang groen zal blijven onder uw zorg? Toch hoeft u niet te wanh. Ze hebben weinig licht en weinig onderhoud nodig , maar zorgen in ruil wel voor een zuivere lucht.


Omdat de planten langzaam groeien, . Wat daglicht is wel nodig want met enkel en alleen kunstlicht wordt het zelf met deze plant geen succes. Ik denk zelf niet dat leven voor mensen, dieren en planten niet mogelijk is zonder licht , maar ik wil wel graag weten waarom er geen leven mogelijk is. Planten en bomen hebben licht nodig om te groeien.


Zonder licht kan er namelijk geen. Het Antwerpse bedrijf Nada verkoopt via de website mosmuur. Het gaat om mosmuren, die zowel bij mense.


De planten hieronder verdragen een schaduw plek of een plek met weinig licht , ook al prefereren een aantal van de geselecteerde planten een lichte plek. Let op: komt er helemaal geen licht in uw ruimte? Er is een perfecte plant voor elke plek in huis, van woonkamer tot badkamer, van lichte tot donkere standplaats. Een plant die te weinig licht ontvangt zal geen nieuw blad vormen en langzaam wegkwijnen.


Deze schaduwplanten zijn trage groeiers en hebben weinig water en voedingstoffen nodig. Altijd leuk, wat groen in huis. Het fleurt de boel op en straalt rust uit.


Kamerplanten zorgen daarnaast voor een schonere lucht, waardoor ze een positief effect hebben op onze gezondheid. Maar wat nou als je een drukke baan hebt en veel van huis bent? Dan is er niemand om voor die arme planten te zorgen. Dat is geen enkel probleem! Wij hebben kamerplanten geselecteerd die op deze plaatsen goed kunnen staan.


Het is wel goed om te onthouden dat elke kamerplant licht nodig heeft. Ik twijfel een beetje aan de standplaats. Bij een schaduw standplaats voor de kamerplant moet u denken aan de volgende standplaatsen:.


Aangezien planten van nature licht nodig hebben om te overleven, zijn er maar weinig planten die het goed doen op plekken waar zelden tot nooit direct zonlicht is te vinden. Denk hierbij aan kamers zonder ramen, zoals een kelder, maar ook donkere plekken in de huiskamer, ver van een raam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.