maandag 16 april 2018

Hoe houd je de warmte buiten

Grote raampartijen creëren veel lichtinval en sfeer. Helaas laten ze de temperatuur in huis vaak oplopen in de zomer. Gelukkig zijn er heel wat oplossingen om het binnen toch koel te houden. Qua binnenzonwering kunt u bijvoorbeeld opteren voor (rol)gordijnen, screens, zonwerende folie of zonwerende beglazing.


Annelies uit Waarloos stuurde ons een mailtje: Ik heb een huis waar heel veel daglicht binnenkomt. Dat is heerlijk, alleen in de zomer durft het er wel eens bijzonder warm te worden om niet te zeggen.

Zomers temperaturen zorgen voor een instant vakantiegevoel. Met deze tips houd je binnen het hoofd koel en houd je de warmte buiten zonder daarbij veel energie te verbruiken. Rolluiken werken natuurlijk het beste maar ik vind het niet zo mooi staan bij ons jaren huis :-d. In de kamer hebben we luxaflex,werkt prima,maar kan toch beter. Boven hebben we jaloezien gehad maar daar ging de zon dwars doorheen.


Nu hebben we boven zonwerende rolgordijnen maar dat werkt . Meer resultaten van forum. Lifehacking lifehacking. Potdicht, dus ook geen raam.

Plaats een ventilator die de warme lucht van binnen naar buiten blaast. Tijdens hete zomermaanden hebben we het graag voldoende koel in huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft?


Hierdoor houd je de warmte grotendeels buiten en zal het een stuk aangenamer zijn in huis. Het antwoord op deze vraag is simpel. Wanneer de lucht buiten warmer is dan binnen, hou je je ramen best gesloten. Nachts, wanneer de lucht afkoelt, zet je je ramen open.


Zo wordt je woning geen sauna. Creatief met je ventilator. Boost je ventilator en maak er een echte airco van. En de warmte krijg je er ook niet uit door savonds laat alles tegen elkaar open te zetten. Ik zie erg tegen de zomer op, ik hou van het mooie weer natuurlijk maar die hitte in huis, bah… Hoe kan ik de zon weren?


Dichte jalouzieen en de overgordijnen dicht werkt niet, ook niet als ik voor een raam de buiten zonwering naar . Maar vooral in de zomer is het daar echt bloedjeheet. Je kunt daar echt niet slapen. Net als buitenzonwering houden raamdecoratie en gordijnen de warmte buiten. En ze beschermen de meubelen.


Verduisterende gordijnen zullen meer warmte buiten houden dan vitrages.

Vitrages filteren het licht zodat er wel daglicht naar binnen valt, maar de. Zo hou je het huis koel zonder airco. Een goed geïsoleerde woning blijft de beste manier om zowel hitte als koude buiten te houden. Je dak en je buitenmuren isoleren lukt. Die plaats je aan de buitenkant van je woning, waar ze de warmte tegenhoudt voor die je huis kan binnendringen.


Tip 1: Doe je gordijnen dicht aan de kant van de zon. Is de zon weg, dan kunnen de gordijnen weer open. En hou zoveel mogelijk de warmte buiten door ramen en deuren dicht te houden.


Als het `s ochtends vroeg nog niet zo heel warm is, zet dan deuren en ramen open, dan koelt het nog wat af. Wanneer het buiten warmer is dan binnen, hou je best ramen en deuren gesloten. Ook andere warmte -opwekkers zoals het fornuis of de oven, laat je beter uit.


Bij gebrek aan luiken en zonneschermen is de beste manier om de zon buitenshuis te houden: ramen en gordijnen dichthouden. De computer en tv uitzetten -echt off, dus niet op standby- scheelt onnodige warmte in huis. Hoe houd jij het hoofd koel?


Radar via een WhatsApp-bericht. Hoe je je huis koel kunt houden lees je in dit artikel. Een ventilator koelt niet maar . Daarnaast is de zomerse warmte ook een groot probleem voor de groeiende groep mensen met overgewicht en voor patiënten met chronische ziektes.


Grootste oorzaak is niet zozeer de zomerwarmte buiten , maar de hitte die blijft hangen in het eigen huis. Milieu Centraal geeft raad. Daarmee houd je de grootste warmte buiten.


Hieronder de tips How to beat the heat. Hier volgen punten waar je mee aan de slag kunt om de warmte te overleven: Schaduw 1. Zonlicht komt door de ramen heen en creëert warmte binnen. Gebruik zonwering aan buitenkant.


Zet eventueel parasol voor je raam of voor je deur om schaduw te maken! Heeft u uw huis geïsoleerd? Dat houdt in de zomer enorm veel warmte van buiten tegen. Doe ook de gordijnen dicht en de zonwering .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.