vrijdag 7 september 2018

Afstand schutting tot erfgrens

Omdat schuttingen en andere terreinafbakeningen vaak tot burenruzies leiden, zijn er verschillende regels opgesteld en vastgelegd in de Woonwet. Deze regels zijn in het . Afstand schutting van erfgrens. Moet hier een afstand tussen zitten en nu gaat hij boven het bestaande gedeelte dit dicht maken.


Tot welke hoogte mag dit?

Staat een schutting , heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren precies op de erfgrens ? Wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen en onderhoud van een schutting , heg of muur, hangt af of hij op de erfgrens staat. Dan kunt u een mediator inschakelen om tot op een oplossing te komen. Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De afstand kleiner mag zijn door een verordening of een plaatselijke gewoonte. Uw buurman mag zonder uw toestemming tot de helft van de muur inbalken voor bijvoorbeeld een verbouwing.


Wilt u een erfafscheiding plaatsen, zoals een schutting , hekwerk of haag? Dan moet u zich aan een aantal.

Dit deelt het Kadaster met u. Erfafscheiding vanaf de voorgevel tot aan de weg. Komt de erfafscheiding voor. Erf- en perceelafscheidingen zoals tuinmuren en schuttingen van beton of. Is de afstand van de erf- of perceelafscheiding tot het openbaar toegankelijk gebied minder dan meter?


Is de hoogte van de afscheiding meer dan. Is binnen de toegestane afstand aangeplant, dan is dat van aanvang af een onrechtmatige situatie. Alleen met toestemming van buren is dichter op de erfgrens plaatsen geen probleem. Palen met van boven gaas voor. Mijn vraag is dan kunnen wij ze met de wet in de hand dwingen tot het nemen van een wettelijke afstand van de erfgrens zoals die bijvoorbeeld ook voor . Als je een schuur zo dicht bij de erfgrens gaat zetten dat je hem niet meer zelf kunt onderhouden is niet zo handig.


Als uw schutting voor een deel moet worden afgebroken omdat de buurman zijn schuur moet verven, dan moet hij de kosten betalen. De buren zijn verplicht te zorgen voor een goot o. Op onze eigen grond stond een schutting die jaar geleden door de vorige eigenaar van onze grond is geplaatst. Ik heb de schutting dan ook gesloopt. In het achtererfgebied is de schutting tot een hoogte van meter vergunningvrij.


De erfgrens is de grens tussen uw grond en die van de buren.

Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen: 1. Als de boom niet hoger is dan de schutting die er tussen staat. De afstand tot de erfgrens kan ook meespelen ogv artikel uit burgelijk wetboek waar het volgende staat:. Mag hij stomweg vervangen op de erfgrens zolang hij betaald? Mag hij pal tegen de bestaande schutting aanplaatsen of moet hij een minimale afstand houden tot de bestaande schutting op eigen terrein? Is hij wel of niet wettenlijk verplicht om gewoon te communiceren met zijn buren.


Dit is afkomstig uit het Burgerlijk Wetboek artikel 5:50. Gemakshalve kopieer ik het maar. Als ik het dus goed lees zou de nieuwe schutting in uw geval meter uit de erfgrens geplaatst moeten worden tenzij in alle redelijkheid hard is te maken dat daar altijd erfafscheidingen hebben gestaan tot op de . Bomen moeten volgens het veldwetboek meter afstand houden van de perceelsgrens.


Open afsluitingen (van draad of draadgaas) kunt u zonder vergunning plaatsen tot meter hoog. In de voortuin is een gesloten afsluiting (bijvoorbeeld een muurtje) vrijgesteld tot meter hoog. In zij- en achtertuin zijn . Wanneer u graag vrij in de tuin zit en geen inkijk wilt, kunt u uw erf afsluiten met bijvoorbeeld een hek, schutting of tuinmuur.


Het is raadzaam om dit wel met uw buren te overleggen, met name als u deze direct op de erfgrens zet. Wat zijn de regels voor de afstand van bomen en struiken tot de aangrenzende tuin? Een erfafscheiding die . Voor struiken geldt een afstand van een halve meter. Voor het plaatsen van een afsluiting of hekwerk heb je in principe een stedenbouwkundige vergunning nodig. Is afstand binnen die toegestane afstand wel aangeplant, dan is dat van aanvang af een onrechtmatige situatie.


U kunt de rechter dan een machtiging vragen tot verwijdering van de boom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.