vrijdag 7 september 2018

Witte vliegjes bestrijden

Uitgebreide informatie over de bestrijding en preventie van de witte vlieg. Bevinden er talrijke witte insecten en eitjes onder zijde van het blad? Dan heb je te maken met witte vlieg , ook wel motluis genoemd.


Met de volgende tips voorkom en bestrijd je de plaag. Op de onderzijde van het blad bevinden zich talrijke witte insecten, die bij het aanraken van de plant direct opvliegen. In de tuin vrijwel niet te bestrijden !

Dat komt, omdat ze aan de onderkant van de bladeren zitten. Dus moet je alle onderkanten van bladeren bespuiten. Komt bij, dat je de vliegjes zelf wel kunt doden, maar direct de dag erna, alweer nieuwe poppen uitkomen, dus nieuwe witte vliegjes. Dus komen er iedere dag weer nieuwe . Biogroei biedt u de oplossing om Witte vlieg en andere schadelijke insecten in de sierteelt, groenteteelt en fruitteelt biologisch te bestrijden.


Hun eitjes leggen ze aan achterkanten van bladeren. Wanneer ze verstoord worden zullen ze met z'n allen opvliegen, maar al snel dalen ze . Wittevliegen produceren honingdauw en zuigen het sap van bladeren op. Hoi,Weet er iemand raad met het volgende probleem:Ik heb last van de witte vlieg in mijn beide serres.

Nu zou ik graag alles bestrijden. Vooral bij warm weer komt witte vlieg vaker voor. Dit kleine insect en zijn larven beschadigen de planten door sap te zuigen of door uitscheiding van honingdauw , waarin zich roetdauwschimmels ontwikkelen.


Als u aan de bladeren schudt, dan vliegen kleine insecten op die in de nabije omgeving van de plant . Bij het aanraken van de plant vliegen de circa 2mm insecten direct op. De witte vlieg scheidt net als luizen een kleverige stof af, waarop roetdauw zich kan ontwikkelen. Roetdauw kan de hele bladeren bedekken en de plant ernstige schade toebrengen.


Productafbeelding witte vlieg bestrijding. Kent u de koolwittevlieg ? Best mogelijk, want het is niet overal een probleem, maar voor wie er wel last van heeft behoort koolwittevlieg tot de vervelendste en meest hardnekkige plagen in de moestuin. Kaswittevlieg is een hardnekkig beestje bij veel tuiniers. Je vindt witte vlieg onderaan je tomaten-, aubergine-, of meloenenblad. Daar voedt ze zich met het sap, en zo verzwakt de plant.


De uitwerpselen van de witte vlieg bevatten veel suikers, en daar komen schimmels op. Als je de witte vlieg laat begaan, zitten je planten . In deze categorie “moestuintips van lezers” (gelezen en goedgekeurd door de redactie) wordt het beste uit jaar lezersreacties in de kijker geplaatst. Vandaag nogmaals een zeer recente en actuele tip die ingediend werd door Ton.


Samen kennen en kunnen we meer! De koolwittevlieg is in vele .

De bestrijding van witte vlieg is helaas redelijk lastig. Je kunt proberen de witte vliegjes van de plant af te spuiten met een krachtige straal koud water, zorg er hierbij voor dat je ook de poppen en eitjes onderin de plant meeneemt, maar dit werkt alleen als de kolonie nog relatief klein is. Werkt dit niet dan is chemische . Daar zitten doorgaans de larven van de witte vlieg. Als je die niet doodt, dan kun je aan de gang blijven :-( Sowieso zul je bestrijding met insecticide enkele malen moeten herhalen. Probeert u ook eens te spuiten met afwassop (gewoon een druppel afwasmiddel in water) op de onderkant van de bladeren . Ook kan zij bestreden worden door haar natuurlijke vijanden in te zetten.


De sluipwesp parasiteert op de wittevlieg. De roofwants bejaagt de witte vliegjes voor . Zet planten, aangetast door de witte vlieg , in de zomer buiten, want witte vlieg houdt er niet van om aan weer en wind te worden blootgesteld. Een bruikbare truc om de witte vlieg te bestrijden , is om overgebleven zaailingen van Nicotiana in potten te zetten en deze als lokaas naast aangetaste planten te zetten.


Hoe de witte vlieg in de kas bestrijden ? Gele lijmvallen Met gele lijmvallen kan men de witte vlieg in de kas opmerken en wegvangen. Enerzijds dienen ze rechtstreeks om de witte vlieg te bestrijden (de insecten bijven eraan kleven), anderzijds . Zo vermijd je dat andere planten worden aangetast. Spring naar Hoe witte vliegjes bestrijden ? Als er maar enkele planten zijn aangetast, kan je ze bespuiten met een gebruiksklaar insecticide om ze snel en doeltreffend te bestrijden. Vergelen bladeren van je planten? Dan kan je last van witte vlieg hebben.


Geen noo hier lees je hoe je ze kunt bestrijden zodat je geen witte vlieg meer ziet! De naam witte vlieg is eigenlijk ongelukkig gekozen. Het insectje behoort eigenlijk tot de groep van de plantenluizen.


Vandaar dat er bij een zware aantasting veelal ook honingdauw en als gevolg roetdauw te vinden is. Schade uit zich dus hoofdzakelijk in de bevuiling van het gewas en bij zware aantasting enige remming. Wordt jouw cannabis groei geteisterd door witte vliegen?


Klik hier om meer te leren over deze plagen en hoe ze te voorkomen of onder controle te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.