donderdag 27 september 2018

Wat is recreatie

Onder recreatie verstaat men alle vormen van vrijetijdsbesteding, alle activiteiten die kunnen worden gedaan naast de dagelijkse verplichtingen als werken, huishouden en zorg voor anderen. Recreëren doet men voor ontspanning en vermaak. In dit hoofdstuk leer je wat recreatie is en hoe je daar bij een bedrijf rekening mee kunt houden. Het begrip recreatie wordt in het dagelijkse leven regelmatig gebruikt.


Iedereen weet wel ongeveer wat ermee wordt bedoeld.

Hetzelfde geldt voor de begrippen vrije tijd. Onderstaand is een gedeelte uit een afstudeeropdracht (scriptie) voor de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming. Dit eindverslag was een opdracht van de Hogeschool van Amsterdam. Er is al veel gezocht naar de betekenis van recreatie en we hebben al veel mensen geholpen met het vinden van de betekenis.


Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad. En zien je graag in de toekomst nog een keer terug op onze website! Categories: WatBetekentHet. Wat betekent recreatie ?

Hieronder vind je betekenissen van het woord recreatie. Je kunt ook zelf een definitie van recreatie toevoegen. Of je zorgt ervoor dat gasten van bijvoorbeeld een attractiepark, camping of bungalowpark een fantastische tijd hebben. Je ontvangt de gasten, organiseert allerlei activiteiten . Toerisme en recreatie (de gastvrijheidseconomie) zijn belangrijk voor de Nederlandse economie. De toeristische sector heeft een jaarlijkse omzet van € 6miljard en telt ruim 600.


Dat is van het totale aantal banen in Nederland. De Rijksoverheid wil de sector versterken door meer bezoekers uit het . Alle activiteiten die iemand voor zijn plezier onderneemt. Bijvoorbeeld: een dagje naar het strand of pretpark, wandelen, sporten, bezoek aan museum, theater of café, een rondvaart, de wekelijkse zangavon uit eten gaan, winkelen voor het plezier.


WAT IS RECREATIE EN WAT ZIJN DE. De vrijetijdsbesteding heeft in de landen van de Westerse wereld een merkwaardige ontwikkeling doorgemaakt. De verschillen tussen het recreatiedomein in de grootsta stad en gemeente zijn zeer klein.


De overlastproblematiek in het recreatiedomein is typerend voor deze vorm van recreatie wat maakt dat het onderscheid tussen grootsta stad en gemeente hier vervalt. Het verschil dat wordt opgemerkt tussen de periode wanneer . De provinciale toeristische organisaties geven via hun gebiedsgerichte werking invulling aan deze bovenlokale werking.

De tendens in Vlaanderen om zich in regioverband te organiseren is vrijwel algemeen. In het kader van wat vooraf gaat, . Vertalingen in context van recreatie in Nederlands-Frans van Reverso Context: voor recreatie. Actieve recreatie (doe-net-zelf, onderhoud van huis of auto) integreert deze activiteiten weer in de huiselijke sfeer.


Après jours sous la . Omdat je graag dingen organiseert, is de voorbereiding van een dagje uit of een vakantie helemaal jouw ding. Je bent gericht op andere mensen. Je vrienden laten dat graag aan jou over.


Vakantie- ideeën genoeg. Als je dit bij jezelf herkent, denk dan eens na over een opleiding. Vraag de deelnemers het volgende Wie kan me vertellen wat recreatie betekent ? Moedig de deelnemers aan te vertellen wat ze van recreatie afweten. Ook God werd niet beschouwd als iets feitelijks maar als het product van de scheppende verbeelding. Juist verbeelding is nodig om zich een voorstelling te maken van dat wat niet aanwezig is en daarmee, zo concludeert Armstrong, is zij het voornaamste religieuze zintuig.


Aan het scheppen van kunst ligt evengoed . Gff wat nieus banden Vaeps Vsntvolckveel . Achtergrond Kustgemeenten zijn aantrekkelijk voor bezoekers, zeker als deze duurzaam zijn ingericht en met aandacht voor mens en milieu worden beheerd. Maar ook de veiligheid voor de bezoeker aan stranden is belangrijk. Hoe kunnen gemeenten dit nu het beste aanpakken en welke . Sportvelden worden verlicht om iedereen de kans te geven sport te beoefenen tot laat op de avond. Terreinen zoals voetbalvelden, atletiekpistes, golfterreinen… worden tot laat in de avond verlicht.


Het gaat meestal om spots met . Als medewerker sport en recreatie kun je bijvoorbeeld assisteren bij sportlessen of –trainingen, helpen onderhouden van materialen en terreinen of ondersteunen bij het ontvangen van gasten. Je kunt gaan werken in fitnesscentra , recreatiebedrijven (campings, bungalowparken), bij buurtcentra, wellnesscentra of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.