maandag 17 september 2018

Nest ratten

Ook maakt hij nesten onder vloeren, in hooimijten, tussen muren en in andere holle ruimtes rond menselijke nederzettingen. Bij de ingang van het hol laat de rat meestal hopen aarde achter, die in de loop van de tijd vanzelf worden platgestampt. In open gebieden graven de dieren ondergrondse gangenstelsels, die zelden . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Ze kunnen zich dus sneller voortplanten dan de zwarte rat. Bruine ratten zijn uitstekende zwemmers, maar klimmen slecht.

De bruine rat heeft als rustplaats een nest in een holenstelsel. Buitenlevende ratten maken hun holenstelsels in oevers, tussen stenen en aan de voet van bomen. Het nest zelf wordt of bovengronds of ondergronds . Heb je te maken met een bruine rat in de tuin dan dien je te onderzoeken of er ergens een nest of een hol zit. Dit kun je herkennen aan een rond gat in de grond van ongeveer tot centimeter doorsnee.


Gaten van een rattenhol zijn te vinden onder dichte begroeiing, onder schuurtjes en onder tegels. De nesten bevatten 7- jongen. Wijfjes in de leeftijd van 3-maanden zijn steeds bevrucht en hebben maximaal nesten.

Je vindt ze meestal in kelders of in het geval van de zwarte rat op zolders. Hun nesten zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Ze bouwen ook nesten onder tuinplanken. Hoe weet je waar de ratten zich bevinden?


Die her- ken je aan de uitwerpselen of pootafdrukken. Ga daar dus eerst naar op zoek, voor je iets onderneemt. Nog een tip: een nest her- ken je aan de ronde opening, net groot genoeg om de rat. Een richtlijn kan zijn dat elk wijfje jongen grootbrengt, die ook weer aan de voortplanting gaan deelnemen.


De zoogperiode is maximaal weken. Zodra de moeder een nieuw nest heeft geworpen worden de grote jongen verdreven. Houdt er rekening mee dat je het nestje zelf de eerste week niet kunt verschonen , de ergste papiertjes met bloed kun je weghalen, maar van de rest moet je afblijven. Het moedertje kan heel relaxed zijn waardoor je meer kunt doen, maar ze kan ook heel beschermend zijn zodat je haar met grote voorzichtigheid moet . Voortplanting: Een nest van een . Ook pootadrukken en knaag- of smeersporen zijn een duidelijke indicatie voor de aanwezigheid van de bruine rat. Het kan ook zijn dat u de ratten zelf hoort of ziet, bovendien kunt u de rat (en zijn nest ) vaak ook ruiken.


De wijfjes zijn geslachtsrijp met maanden en zullen dan nesten gaan leggen met een grootte van gemiddeld tot jongen. Ratten planten zich razendsnel voort. Ze leven gemiddeld een jaar en kunnen daarin ongeveer tot keer jongen werpen.

Een bruine rat zou dus wel jongen kunnen krijgen in haar leven van . Uitgeschoten met ammoniak? De typische lucht die ratten verspreiden is een combinatie van urine, uitwerpselen en de geur van hun klieren. Omdat ratten slecht kunnen zien gebruik ze die geur als looproute tussen , bijvoorbeel de voedselbron en het nest.


Dit zijn de sterkste ratten onder de groep. Ze zijn dominant en bekwaam. Hierdoor vindt een natuurlijke selectie plaats van aanpassing in de situatie waar zij leven.


Om de groep groot genoeg te houden, krijgen de alfa vrouwtjes vaak een nestje en de nestjes zijn groot van omvang. Ze krijgen nestjes door het hele jaar heen . Verspreiding: Voedsel: Leeftijd: Gewicht: Draagtijd: Aantal jongen: IUCN-status: (Rattus norvegicus) oorspronkelijk de steppegebieden in. AziĆ«, nu wereldwijd verspreid alleseter, voorkeur voor vlees. Veruit de meeste mensen vinden wilde ratten vies.


Zolang ratten in riolen, vuilnisbelten en hooizolders bivakkeren, zijn ze nog te verdragen, maar ratten in je huis dien je direct te bestrijden! Toch worden bruine ratten beschreven als (zijn het) geduchte predators. Ze roven kuikens en jonge konijnen op bedrijven. In open veld verschalken ze vogels en roven hun nesten en eieren.


Ook amfibieĆ«n worden gedood en veldmuizen aangevallen. In noodgevallen worden zieke of jonge soortgenoten gedood en . Hoewel bruine ratten de nesten nooit erg fraai aanleggen is elk volgend nest dat een bruine rat bouwt al beter dan het vorige. Bij elk nest wordt namelijk ervaring opgedaan.


Maar ook ratten die nooit nestmateriaal hebben gehanteerd kunnen dat, als ze het voor de eerste maal aangeboden krijgen, omzetten in een redelijk. Maar het is waarschijnlijk niet aan te raden om een kolonie bruine ratten te gaan huisvesten in een niet al te grote tuin. De buren zullen misschien ook niet zo tevreden zijn. En ik heb al wat gerommeld en verstoord rond hun nest , ze zijn blijkbaar .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.