woensdag 19 september 2018

Schutting plaatsen buren

Wie er verantwoordelijk is voor het plaatsen en onderhoud van een schutting , heg of muur, hangt af of hij op de erfgrens staat. Hieronder vindt u de regels over erfafscheiding in uw situatie. Hoe ver moet een boom of heg.


Als de verstandhouding met de buren goed is, wordt u het wel met elkaar eens over de plek van de schutting en betaalt u die samen. U zult in goed overleg ook best even een steiger in de tuin van de buren mogen plaatsen voor het onderhoud van uw pand. Bij plannen voor een uitbouw, een dakterras of .

Schutting van de buren voor ons. Mag je gewoon zonder overleg met buren een schutting plaatsen van. Volgens mij is de maximale hoogte en ik zet hem op mijn grond. En ik betaal hem ook zelf. Gewoon een houten schutting van degelijk hout en geen rommel.


Dus situatie is buren willen wel schutting gaan accoord maar willen niet mee betalen. Buren vernielen onze tuin. Meer resultaten van radar.

Mijn buren willen een hoge (dichte) schutting op de erfgrens plaatsen en wij willen liever (gedeeltelijk) een lagere schutting (nieuwbouwwijk). BW staat inderdaad dat ze dit . Hoewel ik de schutting niet zo mooi vind denk ik toch op deze aanbieding te willen ingaan omdat het praktisch . De huizen hebben diepe achtertuinen en het viel mij al op dat er bijna geen afscheidingen zijn zodat je links en rechts ook de andere tuinen ziet. Ik ben erg gesteld op privacy en we hebben dan ook plannen om links en rechts een schutting te plaatsen. Regels voor plaatsen schutting of scheidsmuur Een schutting plaatsen lijkt een eenvoudige handeling, maar er zijn toch enkele regels die in acht genomen moeten worden. Waar mag de schutting staan?


Hoe hoog mag de schutting staan? Heb ik toestemming van de buren nodig? Kan ik de buurman mee laten betalen? Wie een heg of schutting (erfafscheiding) op de erfgrens wil plaatsen , heeft toestemming van de buren nodig. Daarom moet u de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen.


Een erfafscheiding mag maximaal meter hoog zijn. Moet hier een afstand tussen zitten en nu gaat hij boven het be. Erfafscheiding plaatsen. Je hebt graag privacy en daarom is een erfafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren erg prettig.


Het maakt niet uit wie de erfafscheiding heeft geplaatst, hij is eigendom van degene op wiens erf hij staat.

Staat de schutting precies op de erfgrens? Dan is hij gezamenlijk eigendom van beide . Veel huiseigenaren bakenen hun terrein het liefst af met een schutting. Maar zomaar even een schutting plaatsen , dat gaat niet op. Omdat schuttingen en andere terreinafbakeningen vaak tot burenruzies leiden, zijn er verschillende regels opgesteld en vastgelegd in de Woonwet. Wilt u een schutting plaatsen ? Dan moet u zich aan een aantal regels houden.


En dat u uw buren op tijd laat weten wat uw plannen zijn. U kunt dan samen mogelijke opties bespreken, dat voorkomt misverstanden. Maar u moet natuurlijk ook in die gevallen wel eerst met uw buren overleggen over de plaats van de afscheiding. De voor- en achterkantbenadering. Belangrijk is waar u een schutting of tuinmuur wilt plaatsen.


In de regel geldt dat alles . In principe moet hij de schutting op zijn eigen grond plaatsen en moet daarvoor zelfde kosten dragen. Hij mag de schutting ook . Een heg is namelijk geen scheidsmuur. Maak gebruik van ons voorbeelddocument bij het vragen van medewerking aan uw buren.


Voorbeeldbrief: Verzoek overleg met buren over plaatsen schutting. Wij zijn recentelijk ingetrokken in een nieuwbouw woning en nu vraagt de buurman van de woningen die haaks op ons staan met de tuin grenzend aan onze woning of hij de bevestiging van de schutting met poort aan onze woning mag plaatsen. De exacte grens kunt u . Een boom planten aan de rand van uw tuin?


Of een tuinhuisje bouwen bij uw nieuwe woning? Dan wilt u meestal eerst de kadastrale erfgrens bepalen. Een erfgrens is een denkbeeldige lijn tussen twee percelen. Door deze lijn weet u precies welke grond uw eigendom is en wat eigendom is . Tussen het huis van de buren en ons huis staat op de scheiding een draad van m hoog. Ik heb een groene doek gekocht voor tegen de draad omdat wij een hond hebben en die is niet op kinderen gesteld.


De buurman heeft pal tegen de draad een haag gezet een paar jaar geleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.