vrijdag 21 september 2018

Soorten houtworm

Lees hier alles over de verschillende soorten houtworhun uitzicht, hun levenscyclus en hun gewoonten. Verschillende soorten Houtwormen herkennen. Als we het hebben over de Houtworm, hebben we het vaak over meerdere soorten ongedierte.


We verstaan onder Houtwormen eigenlijk alle soorten beestjes die leven door het vreten aan hout. Hierdoor veroorzaken ze schade aan uw hout in de vorm van gaten en . De Huisboktor zorgt voor grote overlast bij vele huishoudens in Nederland en kan grote schade aanrichten.

U vergelijkt de verschillende soorten bestrijding van houtworm. Nederlandse benaming voor Xestobium Rufovillosum = de grote houtworm of de bonte knaagkever. De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd.


De derde belangrijke kever . Bent u bang dat u last hebt van houtwormen ? Met de informatie op deze pagina leert u snel de houtworm herkennen. Soorten houtkevers en houtaantasters. Er zijn verschillende soorten houtaantasters.

De meest voorkomende in Nederland zijn: Gewone houtwormkever (Anobium punctatum Degeer) . De houtwormkever heeft een bruin dekschild met vele puntjes. Het kopje van de kever zit half verborgen onder het halsschild. De witte gekrulde larve (6mm) zit verborgen in hout. Ook boeken en papier worden in een vochtige . Houtaantastende insecten zijn erin geslaagd een verbluffende variĆ«teit aan levensvormen te ontwikkelen en ze kunnen zelfs comfortabel leven in volledig droog hout.


Lees hier hoe houtaantastende insecten leven - of kijk welke schade houtaantastende insecten kunnen aanrichten en wat u kunt doen om houtworm te . Zodra je gaatjes in het hout aantreft of je merkt boormeel op, dan denk je aan houtworm. Er bestaan echter allerlei soorten houtworm , maar dit ongedierte doen in principe allemaal hetzelfde: jouw hout aantasten. De boktor valt dus onder de houtwormen. Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten larven van torren en kevers. Als men spreekt over houtworm, kan het dus gaan om de boktor, de spinthoutkever, de grote houtwormkever of de gewone houtwormkever.


Probeer altijd te achterhalen welk soort houtworm je in het . Dit maakt het des te lastiger om de houtworm zelf te detecteren! Makkelijker is het om te zoeken naar de gaatjes in houten voorwerpen die de houtworm veroorzaakt heeft. Er komen in Nederland verschillende soorten houtworm voor, . De boorgangen zijn gevuld met korrelig boormeel: houtworm herkennen begint vaak met het aantreffen van boormeel, een soort zaagsel, onder het hout.


Treft u kleine gaatjes aan in materialen van hout?

Dan heeft u grote kans dat u last heeft van houtworm. Houtworm kunt u aantreffen in verschillende soorten houten materialen. Bijvoorbeeld: meubels, dakconstructies, balken , houten vloeren, wanddecoratie, omlijstingen, enz.


Houtaantasters is een verzamelnaam van een aantal soorten kevers die aan verschillende soorten hout, verschillende soorten schade aanbrengen. De soorten die in Nederland van . Houtwormen (Houtaantasters) die brengen vooral knaagschade aan waardoor de hout kan verzwakken. Zorg ervoor dat u dit voorkomt en zo spoedig mogelijk een afspraak te . Deze lijm is een ware delicatesse voor houtworm (moderne triplex en multiplex soorten zijn gemaakt met een andere soort lijm en worden daarom niet aangetast door houtworm ). Inspecteer deze kastjes daarom goe vooral het dunne triplex aan de achter- en onderzijde. Insmeren met een houtworm. In onderstaand overzicht treft u een overzicht van de verschillende soorten houtworm aan.


Dit kan u helpen bij de identificatie van de houtworm problemen aan uw adres. Heeft u hierover vragen? Neem gerust contact op met B-Team.


Deze moeten bestreden worden omdat gebouwen kunnen bezwijken door slecht geworden draagbalken. Je hoort sommigen ook echt knagen als je goed luistert. Dit geluid doet de haren op je arm echt .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.